'Lapseki devi' kirazların hasadına başlandı: Kilosu 400-500 TL arası fiyatlara satılıyor

'Lapseki devi' kirazların hasadına başlandı: Kilosu 400-500 TL arası fiyatlara satılıyor
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, iri ve aromasıyla dikkat çeken 'Lapseki devi' kirazların hasadı başladı. Çay bardağı boğumundan geçmeyen büyüklükteki kirazlar, kilosu 400-500 TL arasında fiyatlarla satışa sunuluyor.

Çanakkale'de, çay bardağı boğumundan geçmeyen iriliği nedeniyle 'Lapseki devi' olarak bilinen kirazların hasadına başlandı. Lapseki'nin kirazları, aroması ve lezzetiyle de büyük talep görüyor.

KİRAZLAR KİLOSU 400-500 TL ARASI FİYATLARA SATILIYOR

Lapseki ilçesinde kiraz hasadına devam ediliyor. Bugünlerde ise 'Lapseki devi' olarak bilinen 'premier giant' çeşidi kirazlar toplanıyor. Aroması ve lezzetinin yanı sıra çay bardağına sığmayan iriliğiyle piyasada büyük talep gören kirazlar, sağladığı yüksek katma değeriyle üreticiyi sevindiriyor. Kiraz bahçelerinde hasat devam ederken çay bardağının boğumundan geçmeyecek kadar iri ve madeni 5 liradan büyük olan 'Ziraat 900' cinsi kirazlar, 400-500 TL arası fiyatlara satılıyor.

Üretici Cihat Gündüz,

halk-tv-2025-06-06t131619-573.jpg

"ÇAY BARDAĞINA GİRMİYOR"

"Çoğu 1 TL büyüklüğünde ama 5 TL büyüklüğünde olanlar çay bardağına girmiyor. Aroması çok güzel. Bunun en büyük sebebi ilçede geçiş ikliminin ve toprak yapısının güzel olmasından kaynaklanıyor. Koordineli çalışma, düzenli ilaçlama, gübreleme inanılmaz bir kalite getiriyor. Çok memnunuz, fiyatlar çok güzel."

753624.jpg

753625.jpg

753630.jpg

Kaynak:DHA