Konut Krizine Radikal Çözüm! Turistlere Daire Kiralama 2028'e Kadar Yasaklanacak

Konut Krizine Radikal Çözüm! Turistlere Daire Kiralama 2028'e Kadar Yasaklanacak
Barselona Belediye Başkanı Jaume Collboni, turistlere konut kiralanmasını yasaklayacak. Karar, konut krizini çözmek ve artan maliyetleri düşürmek için alındı. 2029 itibariyle turistik apartman dairesi kalmayacak.

Barselona Belediye Başkanı Jaume Collboni, kentte turistlere daire kiralamanın 2028 yılına kadar yasaklanacağını duyurdu. Collboni, kararı 'artan konut maliyetlerini düşürerek konut krizini çözmek' için aldıklarını belirtti.

Collboni, açıklamasında, Barselona'da kiralanmak üzere onaylanmış 10 bin 101 konutun ruhsatlarının kademeli olarak iptal edileceğini ifade etti. Bu süreç sonunda, 2029 yılı itibariyle kentte turistik apartman dairesi kalmayacağını belirtti.

“BARSELONA'DA TURİSTİK APARTMAN YOK”

Belediye Başkanı Collboni sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Barselona'da yaşama hakkını garanti altına almak ve konut kriziyle etkin mücadele etmek istiyoruz. Bu nedenle Barselona'da turistik apartman yok. Mevcut 10 bin 101 konutun ruhsatını iptal edeceğiz" dedi.

Şehirde uygun fiyatlı konutların teşvik edilmesi için yüzde 30 standardını geliştirdiklerini belirten Collboni, yönetim, toplum ve emlak sektörünün barınma hakkını korumak için güçlerini birleştirmesi gerektiğini vurguladı.

İSKAN BAKANINDAN TAM DESTEK

İspanya İskân ve Kentsel Gündem Bakanı Isabel Rodríguez García, Collboni'yi tebrik ederek, “Düzgün ve uygun fiyatlı konutlara erişimi garanti altına almak için her türlü çabayı göstermek gerekiyor. Tebrikler Jaume Collboni, bu görevde benim tam desteğime sahipsiniz" dedi.

Collboni ise bakana yanıt vererek, “Barselona'nın konut politikalarına destek mesajınız için teşekkür ederiz. Kent Konseyi olarak tüm sakinlerimizin makul ve uygun fiyatlı konutlara erişimini garanti etmeye kararlıyız. Barselona ve İspanyol Hükümeti, şehirdeki toplu konut inşaatlarını artırmak için güçlerini birleştirmeye devam ediyor" dedi.

Kaynak:DHA