Kırmızı Etin Kilogram Fiyatında Düşüş! Bu Rakamlara Kadar Geriledi

Ocak ayından itibaren yapılan zamlar sonucunda kırmızı et fiyatları, Et ve Süt Kurumu'nun ithalat hamlesiyle düşmeye başladı. İstanbul'da kasaplar, kilogram fiyatında bir miktar indirim gördüklerini belirtti. Kurban Bayramı öncesinde, et fiyatlarında daha fazla düşüş bekleniyor.

Kırmızı et fiyatlarındaki artışa çözüm olarak Et ve Süt Kurumu ithalat başlattı. İstanbul Kasaplar Esnaf Odası'ndan Veysel Günal, ithal etlerin fiyatları dengelediğini söyledi. Kırmızı etin kilogram fiyatında 70 lira kadar bir indirim yaşandı.

KASAPLAR İNDİRİM BEKLİYOR

Kurban Bayramı'na kadar 20 lira daha indirim bekleniyor. Kasap Haluk Doğan, kurban kesiminin hayvan sayısını azaltacağını ve fiyatların daha fazla düşmeyeceğini belirtti. Et ve Süt Kurumu'nun ithalat hamlesi piyasada fiyat istikrarı sağlıyor.

PİYASA DENGLENİYOR

Et ve Süt Kurumu, ithal eti sanayicilere 340 liradan sunuyor. Mahalle kasapları, yerli eti 360-370 lira bandında alıyor. Marketlerde satılan etlerin büyük çoğunluğu ithal etten oluşuyor.

"FİYATLARIN DAHA ÇOK DÜŞMESİNİ İSTERİZ"

Ocak ayından bu yana yüzde 40'ın üzerinde zam yapıldı. Veysel Günal, "Arz talebinin artması piyasayı bozdu. İthal et dengeyi sağladı," dedi. Kırmızı etin kilogram fiyatı 650-700 liradan 580 lira seviyesine indi.

2024/03/11/sahte-kasap-uyaris.jpg

KURBAN BAYRAMI VE ET FİYATLARI

Kurban Bayramı'na yaklaştıkça kırmızı et fiyatlarının 20 lira daha düşmesi bekleniyor. Veysel Günal, kuzu etinin fiyatının 480 liradan 440 liraya gerilediğini belirtti. Dana biftek antrikot fiyatı bin 100 liradan 900 liraya düştü.

"KURBAN BAYRAMININ YAKLAŞMASI FİYATLARIN DÜŞMESİNDE BİR ETKEN OLAMAZ"

Kasap Haluk Doğan, kırmızı et fiyatlarının 50 lira kadar düştüğünü söyledi. İthal et ve azalan alım gücü, fiyatların düşmesine neden oldu. Doğan, "Kurban kesimi hayvan sayısını düşüreceği için fiyatlar daha fazla inmeyecek," dedi.

Kaynak:DHA