Her Emekli 3 Bin Lira İkramiye Alamayacak! Kimlerin Emekli İkramiyesi Eksik Yatacak?

Her Emekli 3 Bin Lira İkramiye Alamayacak! Kimlerin Emekli İkramiyesi Eksik Yatacak?
Yapılan maaş zammının ardından emekliler, 16 bin TL olan açlık sınırının altında geçinmeye çalışıyor. Seyyanen zam konusu konuşulsa da son dönemlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kapıyı kapatmıştı. Emekliler Nisan ayı başında alacakları 3 bin Lira tutarındaki ikramiyeye odaklanmış durumda fakat her emekli 3 bin lira alamayacak. Kimlerin emekli ikramiyesi eksik yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilerin bayram ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında verileceğini açıklamıştı. İkramiye zammında tutarın 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıkarılması da emeklilerin tepkisini çekmişti. Yüzde 50 ikramiye zammı yetersiz bulunmuştu.

Üstelik "Emekli ikramiyesinde herkesin 3.000 lira beklememesi gerekiyor, bunu belirtmek gerekir. Herkes 3.000 lira alamıyor"

KİMLER EKSİK İKRAMİYE ALACAK?

Dul ve yetimler, bu promosyondan tam olarak yararlanamayacak olan gruplar arasında yer alıyor. Örneğin, bazı dul emekliler 2.250 lira, yetimler ise 750 lira gibi daha düşük miktarlarda promosyon alabilecekler. Bu durum, eşitlik ve adalet açısından oldukça üzücü bir durumdur.

Emekli promosyonlarının amacı, emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek ve refah seviyelerini artırmaktır. Bu nedenle, tüm emeklilerin eşit şekilde bu promosyondan yararlanması oldukça önemlidir. Dul ve yetimler gibi dezavantajlı grupların da bu promosyondan tam olarak yararlanması için gerekli düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

Etiketler :