Goldman Sachs'tan Benzin, Motorin ve LPG'nin Keyfini Kaçıracak Tahmin

Goldman Sachs'tan Benzin, Motorin ve LPG'nin Keyfini Kaçıracak Tahmin
Dev banka, Brent petrol için tahminlerini güncelledi.

ABD merkezli çok uluslu yatırım bankası Goldman Sachs, Brent petrol fiyatlarına ilişkin güncellemelerini paylaştı. Şirket, öngörülerini yukarı yönlü revize etti.

Goldman Sachs, Brent petrol için fiyat tahminini 87 dolar/varil seviyesine çıkardı. Bu değişikliğin arkasında, Kızıldeniz'deki gemi trafiği sorunlarının OECD stoklarında beklenenden daha fazla düşüşe neden olması ve dolayısıyla 2024 yazında Brent'in zirve yapmasına yönelik beklentilerin artması yer alıyor.

brent-petrol1.jpeg

Küresel petrol stoklarında beklenenden daha büyük bir düşüş öngörüsü, Goldman Sachs'ın Brent petrol tahminlerini revize etmesine yol açtı. Daha önce 85 dolar/varil olarak öngörülen 2024 yaz zirvesi tahmini, şimdi 87 dolar/varile yükseltildi. Ayrıca, Goldman Sachs, 2025 için ortalama 80 dolar/varil fiyat tahminini korumaya devam ediyor.

goldman-sachs-petrol.jpg

Goldman Sachs, 2025'te Brent petrolün ortalama 80 dolar/varil olmasını bekliyor. Petrol fiyatlarının kalıcı olarak 70 doların altına düşmesi için ise talebin daha da zayıflaması ve Suudi Arabistan'ın üretim stratejisinde değişiklik olması gerektiğini belirtiyorlar. Şirket, petrol talebinin 2024'te günlük 1,5 milyon varil artmasını bekliyor.

OPEC+'nın üretim kesintilerini 2024 ikinci çeyreğe kadar uzatacağına inanan Goldman Sachs, arz kısıntılarının 2024 üçüncü çeyrekten itibaren kademeli olarak ve kısmen kaldırılmasını bekliyor.

Etiketler :