Merkez Bankası Faiz Yükseltirse Dolar Ne Olur? Dolar Yükselir Mi, Düşer Mi?

Merkez Bankası Faiz Yükseltirse Dolar Ne Olur? Dolar Yükselir Mi, Düşer Mi?
Piyasalar bugün açıklanacak olan Merkez Bankası kararına odaklanmış durumda! Tüm yatırımcılar Merkez Bankası faiz yükseltirse dolar ne olur? diye merak ediyor. Açıklanacak kararın ise faiz artırımı yönünde olacağı öngörülüyor. Peki faiz artarsa dolar ne olur? Yükselir mi, düşer mi?

Faiz artırımı beklentisi her geçen gün daha da artıyor. Bugün saat 14:00'da yapılacak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına kısa süre kala vatandaşlar, faiz artırımı olması durumunda ne olacağını araştırmaya başladı. Peki faiz artarsa ne olur? Faiz artırımı olması durumunda dolar kuru yükselir mi, düşer mi? Faiz artırımı durumunda piyasaların yönü ne olacak?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, SAAT KAÇTA?

Merkez Bankası faiz kararı bugün saat 14.00’te açıklanacak.

Faiz Yükseltilirse Dolar Ne Olur? Dolar Kuru Düşer Mi Yükselir Mi?

JPMorgan, Morgan Stanley ve birçok yabancı kuruluş yaptıkları son değerlendirmelerde faiz artırımı beklediklerini söyledi. Beklentiler faizlerin 8.5 seviyesinden en az 650 baz puan artışla yüzde 15 seviyesine kadar çıkarılması yönünde. Bazı kuruluşlar ise daha sert bir faiz artırımı beklediklerini söyledi.

Faiz artması durumunda ülkeye döviz girişinin artması ile birlikte dolar kurunda düşüş beklenir. Aynı şekilde bu kez alınan faiz artırımı kararının piyasalara güven vereceği beklentisi paylaşılıyor.