Ev Fiyatları Düşer Mi 2023?

Ev Fiyatları Düşer Mi 2023?
Türkiye 14 Mayıs'ta tarihinin en büyük seçimlerini geride bıraktı. Meclise girecek olan milletvekilleri netleşmişken 13. Cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs'ta tekrar sandıklara gideceğiz. 2. tur öncesi en çok merak edilen sorular hep ekonomi üzerine soruluyor. O sorulardan biri de ev fiyatları düşer mi? Konusu...

Ev fiyatlarının yükselişinin devam edip etmeyeceğine hatta fiyatların düşeceğine dair yorumu Yeniçağ yazarı Evren Devrim Zelyut'un yorumu üzerinden aktaralım:

"Kılıçdaroğlu gelirse Türkiye’den kaçmış yüz milyarlarca dolar yabancı sermaye kademeli olarak ülkemize geri dönecek. Dönüş nedenleri ise ekonomide daha akılcı politikalarla bir adamın keyfine göre değil, piyasa gerçeklerine uygun bir yönetimin başlaması olacaktır.

Kılıçdaroğlu gıda ve konut fiyatları artışında rol oynayan milyonlarca göçmeni insan onuruna yakışır şekilde dışarı çıkartacak. Bu da talebi keskin şekilde indirecek ve fiyatlar göçecek!

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Kahramanmaraş depreminden çok etkilendiler. Kendi yönetimlerinde İstanbul'un da bu kaderi yaşamasına izin vermemek için her şeyi yapacaklar. Bu manada ''Kanal İstanbul'' değil, ''Hayat İstanbul'' diyecekler, yani deprem riskli binalara savaş açacaklar. Bu da konut üretiminin artması, yayılması anlamına gelecek, kitlesel üretimle maliyetler düşecek.

TOKİ kurulduğu yıllardaki misyonuna geri dönecek, kupon arazi, yağlı ihale peşine değil vatandaşa daha çok ev üretimi için hükümetin ana üssü olacak…

Karar sizin…"