EnerjiSA işçileri ve yöneticilerine yeni gözaltı

EnerjiSA işçileri ve yöneticilerine yeni gözaltı
İşten atılan EnerjiSA işçileri, DİSK/Enerji-Sen yöneticileriyle birlikte yeniden Genel Müdürlük önünde bir araya geldi. Konuşmaların ardından talepler yerine getirilene kadar oturma eylemi sürdürülmek istenince polis saldırdı. İşçiler ve sendika yöneticilerinin tamamı gözaltına alındı.

EnerjiSA’daki haksız işten çıkarmalara tepki göstermek, işlerine geri dönmek ve işten atmalara son verilmesini isteyen işçiler, dün (30 Mart) DİSK/Enerji-Sen yöneticileriyle birlikte Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde gözaltına alınmıştı.

İşten atılan EnerjiSA işçileri, DİSK/Enerji-Sen yöneticileriyle birlikte yeniden Genel Müdürlük önünde bir araya geldi. İşçilerin eylemine CHP milletvekili Ali Şeker de destek oldu.

Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin gözaltı aracından seslendi

Gözaltına alındıktan sonra polis aracından bir video mesaj yayımlayan Süleyman Keskin, gözaltılarla bu direnişin engellenemeyeceğini belirtip, emek dostlarına dayanışma çağrısını yineledi:

Enerji Sen’den çağrı

DİSK/Enerji Sen sosyal medya hesabından gözaltı görüntüleri ile paylaşılan mesajda “Aşımıza, işimize sahip çıktık diye gözaltına alındık. Önünden alındığımız bu kule bizlerin emekleri üzerinde yükseldi. UTANIN! Bir adım bile geri adım atmayacağız” denilerek emek dostları dayanışmaya çağrıldı.