Enerji-Sen üyelerine gözaltı

Enerji-Sen üyelerine gözaltı
İşten çıkarmalara karşı Başkent EnerjiSA önünde oturma eylemi yapan, Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Kurucu Genel Başkan Kamil Kartal, İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman ile Bekir Bayatlı ve Mehmet Ali İçindere gözaltına alındı.

DİSK/Enerji-Sen aralarında sendika temsilcilerinin de bulunduğu işten çıkarılan EnerjiSa işçileri için Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde protesto yaptı. Müdürlük önünde oturma eylemine başladı.

sendika.org'un aktardıklarına göre, EnerjiSa önündeki eyleme müdahale eden polis, Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, Kurucu Genel Başkan Kamil Kartal, İç Anadolu Bölge Temsilcisi Osman Çokaman ile Bekir Bayatlı ve Mehmet Ali İçindere'yi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, "Başkent Elektrik’te bugün yürüttüğümüz mücadelenin başından beri haklı, meşru ve doğru olduğunu biliyoruz ama yasadışı şekilde bugün gözaltına alındık. Tek derdimiz işçi arkadaşlarımızın geri işe dönme mücadeleleri. Bugün bizi gözaltına aldıklarında bizim vazgeçeceğimizi sananlar yanılıyor. Çağrımız bütün emek dostlarınadır: Sabancı’ya ait ne kadar kurum varsa, emek dostlarını hepsini eylem alanına çevirmeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.