Eğlence, Film ve Medya Dünyasını Kökünden Sallayacak Gelişme! Warner Bros ve Paramount'tan 38 Milyar Dolarlık Hamle!

Eğlence, Film ve Medya Dünyasını Kökünden Sallayacak Gelişme! Warner Bros ve Paramount'tan 38 Milyar Dolarlık Hamle!
İki dev küresel medya şirketi olan Warner Bros Discovery ve Paramount, gelirlerini artırmak ve Netflix, Disney+ gibi rakipleriyle rekabet edebilmek amacıyla birleşme konusunda müzakerelere başladıklarını duyurdu. Şirketlerin toplam değeri 38 milyar doları aşıyor ve borçlarını dengelemek adına bu stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Warner Bros Discovery ve Paramount Global'in dünyanın en büyük iki medya şirketini bir araya getirecek potansiyel bir birleşme için görüşmeler yaptığı bildirildi.

İngiliz Guardian gazetesi, dünyanın en büyükleri arasında yer alan iki medya firması Warner Bros Discovery ve Paramount Global'in birleşmek için görüştüğünü yazdı.

warner.jpg

Toplam piyasa değeri 38 milyar dolara varan (30 milyar sterlin) iki devin, tek bir çatı altında birleşecek bir beraberlik hakkında erken aşamada görüşmelerde bulundukları belirtildi.

Bu birleşme, Hollywood'un geleneksel "5 Büyük" stüdyosundan ikisini bir araya getirecek. Warner ve Paramount'un birleşik piyasa değeri halihazırda yaklaşık 38 milyar dolar.

Toplam değeri 38 milyar doları bulan iki dev küresel medya şirketi Warner Bros Discovery ve Paramount'un, bu kararı hayatta kalabilmek ve Netflix, Disney+ gibi rakipleriyle mücadele edebilmek için aldığı belirtiliyor.

paramount.jpg

The Guardian'ın belirttiğine göre, Warner Bros'un CEO'su David Zaslav, bu hafta Paramount'un New York'taki ofislerinde mevkidaşı Bob Bakish ile öğle yemeği yerken, HBO ve CNN'i CBS News ve Mission: Impossible filmleriyle bir araya getirebilecek potansiyel bir birleşmeyi görüştü.

Birleşme durumunda Max ve Paramount+'ın bir araya gelebileceği düşünülürken bu da Netflix, Disney+ ya da Hulu gibi platformlarla olan rekabette iki tarafa da avantaj sağlayacak. Öte yandan birleşme durumunda DC Comics, Harry Potter, Lord of the Rings, Terminator, Transformers, Mission: Impossible, Top Gun, A Quiet Place, Teenage Mutant Ninja Turtles, The Godfather, Paranormal Activity, Scream ve Star Trek evrenleri aynı şirket çatısı altında bir araya gelecek.

WBD-Paramount Global birleşmesi TV'de ise CNN, HBO, TNT, TBS, Discovery Channel, Cartoon Network, Food Network, HGTV, TLC, CBS, Comedy Central, MTV, Nickelodeon ve BET gibi kanalları aynı çatı altına alacak. Ancak Paramount Global'in BET, VH1 ve BET+'i de bünyesinde bulunduran BET Media Group'u satmak için görüştüğü de biliniyor. Yakın zaman önce Allen Media Group, grup için 3.5 milyar $'lık bir teklifte bulundu.