Dünyaca Ünlü Bankadan Şoke Eden Türkiye Kararı! Tası Tarağı Toplayıp Gitti

Dünyaca Ünlü Bankadan Şoke Eden Türkiye Kararı! Tası Tarağı Toplayıp Gitti
HONDA, MAZDA, BP, TOTAL, OPEL, Mannesmann ve Essity gibi sektörünün devlerinin akabinde bu defa finans devi Citi, Türkiye defterini kapatma kararı verdi. Citi Menkul Değerler, Türkiye'de faaliyetlerini askıya aldı. Citi Menkul Değerler AŞ. Türkiye'deki faaliyetlerini iki yıl süreyle durdurma kararı aldı.

Citi Menkul Değerler AŞ’nin faaliyetlerinin, kendi talebi üzerine, 14.03.2024 tarihi itibariyle 2 (iki) yıl süreyle geçici olarak durdurulmasına karar verildi.

citi4.jpg

Karar SPK'nın bu haftaki bülteninde yayınlandı.

Hem beyin göçü hem de sermaye göçü hızlandı. Dünyanın en büyük bankalarından biri Citi'nin borsada aracılık hizmetleri sunan şirketi Türkiye'yi terk etti.

citi3.jpg

Sermaye Piyasası Kurulu, Citi Menkul Değerler A.Ş.’nin faaliyetlerinin, kendi talebi üzerine, 14 Mart 2024 itibarıyla iki yıl süreyle geçici olarak durdurulmasına karar verildiğini duyurdu.

citi2.jpg

HONDA, MAZDA, BP, TOTAL, OPEL, Mannesmann ve Essity gibi sektörünün devlerinin akabinde bu defa finans devi Citi, Türkiye defterini kapatma kararı verdi.

citi.gif

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) finans devinin 31 Mart 2024 Mahallî İdareler Seçimi’ne iki hafta kala böyle bir karar alması seçim sonrasına dair endişeleri artırdı.