Deutsche Bank müşterilerine bilgi notu gönderdi! 18 Kasım ve 16 Aralık'a dikkat...

Deutsche Bank müşterilerine bilgi notu gönderdi! 18 Kasım ve 16 Aralık'a dikkat...
TCMB'nin Kasım ve Aralık aylarında 100'er baz puan faiz indirmesini beklediğini belirten Deutsche Bank müşterilerine gönderdiği bilgi notunda müşterilerini uyardı.

TCMB'nin 18 Kasım ve 16 Aralık tarihinde yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizini 100'er baz puan daha indireceğini tahmin eden Deutsche Bank, yıl sonunda politika faizinin yüzde 14 olmasını bekliyor.

Bilgi notunda, manşet eflasyonun 2022 yılının ilk yarısında yüzde 20'nin üzerinde kalacağı tahminine yer verilirken, 2022 sonunda ise enflasyonun yüzde 16,0 olmasının beklendiği belirtildi.

deutsche-bank.jpg

Geçen ay Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska, sene sonu için dolar/TL tahminlerinin 9,75-9,80 civarında olduğunu ve bu sene içerisinde 100 baz puanlık bir faiz indirimi daha beklediklerini belirterek, yıl sonunda faizin yüzde 15 olacağını öngörüyordu.

Piyasada da uzmanların yılsonuna kadar 100 baz puan indirim beklentisi bulunuyor.

Bu hafta kurlarda Merkez Bankası indiriminin beklentilerin üzerinde olabileceği yorumlanarak yükseliş görülürken, dün de ABD’de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon sonrası doların küresel çapta değerlenmesiyle TL karşısında zirve seviyelerini yeniledi.

PPK toplantısı 18 Kasım’da yapılacak.