Cep telefonu alacaklar acele edin! Yüzde 100 zam geliyor

Cep telefonu alacaklar acele edin! Yüzde 100 zam geliyor
İthal cep telefonunda yüzde 25 olan ÖTV oranı yüzde 50'ye çıkacak! Böylece ÖTV oranına yüzde 100 zam gelecek.

Sözcü Gazetesi yazarı Nedim Türkmen, cep telefonunda ÖTV oranına yapılacak yüzde 100 zammı köşe yazısına taşıdı. Türkmen'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

Nedim Türkmen yazısında, "Yaklaşan tehlike büyüktür. Kanun değişikliğinin 01.03.2019'da yürürlüğe gireceğini ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ÖTV oranının %25'ten %50'ye 1 Nisan 2019 tarihinde yükseltileceğini şimdiden müjdeliyorum sizlere. Yeni telefon alacak iseniz, biraz acele edin derim" dedi.

Cep telefonlarına hem artan oranlı vergileme hem de zam geliyor!

Bugün itibarıyla yeni cep telefonu satın alırken, ürün bedeli üzerinden %25 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), %10 TRT bandrol payı, TRT bandrol payı üzerinden yine %25 oranında ÖTV, bütün bu rakamlar toplamı üzerinden de %18 KDV ödenmektedir.

YAKLAŞIK BİN LİRA FARK

Konuyu 616 ABD Doları (Kur 5.29 TL alınmıştır) fiyatla ithal edilen cep telefonu örneği üzerinden dikkatlerinize sunmak istiyorum:

Kanun teklifinin 9'uncu maddesi ile cep telefonları ile diğer alıcısı bulunan verici portatif cellular telsiz telefon cihazlarının ÖTV oranlarının %50'ye kadar artırılabilmesi ve oranlara esas ÖTV matrahlarının maddede yer alan sınırlar dahilinde belirlenebilmesine imkan veriliyor.

Kanun teklifinin 10'uncu maddesi ile cep telefonları ile diğer alıcısı bulunan verici portatif (cellular telsiz telefon cihazlarının) vergi oranlarının belirlenmesinde ÖTV matrahları esas alınarak aşağıdaki tabloda gösterildiği şekilde farklı dilimler ihdas edilmektedir.

Kanun değişikliğinin 01.03.2019'da yürürlüğe gireceğini ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ÖTV oranının %25'ten %50'ye 1 Nisan 2019 tarihinde yükseltileceğini şimdiden müjdeliyorum sizlere. Yeni telefon alacak iseniz, biraz acele edin derim."

Etiketler :