Bu 2 Bankada Paranız Varsa Hemen Çekin! El Koyma Nedeniyle Müşteriler Panik Halde

Bu 2 Bankada Paranız Varsa Hemen Çekin! El Koyma Nedeniyle Müşteriler Panik Halde
Rusya'da bir mahkeme, Almanya merkezli iki dev banka olan Deutsche Bank ve Commerzbank'ın Rusya'daki varlıklarına el koydu. Bu karar, her iki bankanın müşterileri arasında paniğe yol açtı ve bankalarda uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

El Koyma Nedeniyle Müşteriler Paralarını Çekmeye Başladı

Mahkemenin aldığı bu karar, Rus gaz devi Gazprom'un yüzde 50 hissedarı olduğu RusChemAlliance tarafından açılan davayla bağlantılı. Davada, Deutsche Bank ve Commerzbank'ın, Rusya'da kurulacak olan bir gaz işleme tesisi inşaatı için garantörlük yaptıkları ve sözleşmeyi ihlal ettikleri iddia ediliyor.

Mahkeme Kararı:

banka.webp

Deutsche Bank'ın Rusya'daki yan kuruluşu olan Deutsche Bank Technology Center LLC'nin kayıtlı sermayesindeki yüzde 100 hissesinin kullanılması yasaklandı.

Deutsche Bank'ın Rusya'daki varlıklarına, menkul kıymetlerine ve banka hesaplarına 238,6 milyon avroya kadar el konuldu.

Commerzbank'ın da 93,7 milyon avro değerindeki varlıklarına, menkul kıymetlerine ve Moskova'daki binasına el konuldu.

Bankalardan Açıklama:

Deutsche Bank, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu iddianın Rus mahkemeleri tarafından nasıl uygulandığını görmemiz ve Rusya'daki acil operasyonel etkisini değerlendirmemiz gerekecek" dedi. Commerzbank ise henüz bir açıklama yapmadı.

Küresel Ekonomik Krizi Tetikliyor mu?

Dünya genelindeki ekonomik krizin bankacılık sektörünü de etkilediği bir dönemde yaşanan bu gelişme, küresel bankacılık sektöründe endişeleri daha da artırdı.

Sonuç:

Deutsche Bank ve Commerzbank'a Rusya'da el konulması, her iki bankanın müşterileri için büyük bir endişe kaynağı haline geldi. Bu durum, küresel bankacılık sektöründe de tedirginliğe yol açıyor.