BP'nin 2023 Kârında Dev Kayıp! 13,8 Milyar Dolarlık Gerileme

BP'nin 2023 Kârında Dev Kayıp! 13,8 Milyar Dolarlık Gerileme
BP'nin kârı geçen yıla göre düştü; petrol ve gaz fiyatlarındaki gerileme etkili oldu. Şirket, hisse geri alımını hızlandırma kararı aldı ve beklentileri aştı. CEO stratejiye güvenini vurguladı.

BP'nin son finansal açıklamalarına göre, şirketin geçen yılın dördüncü çeyreğindeki kârı önceki yıla göre yüzde 37,8 düşüşle 2,9 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bloomberg'in haberine göre Şirketin yıllık kârı ise yüzde 50 azalışla 13,8 milyar dolara geriledi. Bu düşüşte, petrol ve gaz fiyatlarındaki gerileme ve rafineri marjlarının azalması etkili oldu.

BP'NİN KÂRI BEKLENTİLERİ AŞTI: HİSSE GERİ ALIMI KARARI

Kârının düşmesine rağmen, BP analistlerin beklentilerini aştı. Şirket, hisse geri alımını hızlandırma kararı aldı ve bu yılın ilk yarısı için 3,5 milyar dolarlık hisse geri alımı açıkladı.

CEO'DAN DEĞERLENDİRME: STRATEJİYE GÜVEN

BP Üst Yöneticisi Murray Auchincloss, sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, şirketin 2023'te güçlü bir operasyonel performans sergilediğini belirtti. "BP'nin değerini artırmaya odaklanan hedefimiz değişmedi. Daha basit, odaklı ve yüksek değerli bir şirket olarak stratejimize güveniyoruz ve hissedarlarımız için uzun vadeli değer yaratmaya kararlıyız" dedi.