Borsaya Açık Teknoloji Şirketinden Silikon Vadisi'ne Yatırım Kararı! Yerli Ürünü Dünya Pazarına Taşıyacak

Borsaya Açık Teknoloji Şirketinden Silikon Vadisi'ne Yatırım Kararı! Yerli Ürünü Dünya Pazarına Taşıyacak
Geçtiğimiz Kasım ayında halka arz olan Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş.'nin yatırımcılarının yüzünü güldürecek gelişmeler ardı ardına yaşanıyor. 13 Mart tarihinde yıllık cirosunu katlayacak bir anlaşma aldığını duyuran şirket, bugün KAP'a silikon vadisine yapacağı yatırım kararını duyurdu.

Agrotech Teknoloji, 13 Mart tarihinde "Digital health with AI" ürünü için FinTEXT ile 5 yıllık, 42 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. Anlaşma, Ortadoğu ve Afrika'da 800 sağlık kuruluşuna ve 45.000 kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Bu anlaşma, Agrotech'in 2022 yılı hasılatından daha fazla gelir sağlayacak. Şirket, Avrupa ve Amerika'da da dijital sağlık çözümleri konusundaki faaliyetlerini artırmayı planlıyor.

agrotech-rgsa-cover-jpg.webp

Agrotech'ten Silikon Vadisi'ne yatırım kararı

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım AŞ (#AGROT), ABD'de Silikon Vadisinde şirket kurmak üzere yatırım kararı aldı.

Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamaya göre, Şirket'in birçok ülkeye ihraç ettiği yapay zeka temelli e-ticaret, e-sağlık ve akıllı tarım uygulamalarının satışını yapmak üzere ABD'nin Silikon Vadisinde şirket kurmak üzere yatırım kararı alındı.

Kurulacak yeni şirket ile, yerli iş gücü ile üretilen yerli ürünlerimizin, dünya genelinde yaygın bir pazar payına sahip olması ve ülkemize döviz girdisi sağlanması hedefleniyor.