Bitcoin'in SEC'in ETF Süresi Talebiyle Değer Kaybı Yüzde 9'a Ulaştı! Kripto Piyasaları Neden Dalgalanıyor?

Bitcoin'in SEC'in ETF Süresi Talebiyle Değer Kaybı Yüzde 9'a Ulaştı! Kripto Piyasaları Neden Dalgalanıyor?
Bitcoin, son 20 ayın zirvesinden yüzde 9 değer kaybederek 40.800 dolara düştü. Amerika Birleşik Devletleri SEC'in Bitcoin spot ETF başvurusunda ek süre istemesi, piyasada dalgalanmaya neden oldu. Matrixport'a göre, ETF reddedilirse Bitcoin 36.000 dolara kadar gerileyebilir.

Son 20 ayın zirvesine ulaşarak 45 bin doları geçen Bitcoin yüzde 9 değer kaybetti. Bitcoin spot ETF’nin reddedilmesi durumunda buradaki kayıp derinleşebilir.

Kripto paralarda dalgalanma sürüyor. Nisan 2022’den bu yana en yüksek değerine ulaşan Bitcoin sert geriledi. 45 bin doları aşan Bitcoin, yüzde 9 kayıpla 40.800 dolara kadar düştü. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Borsa Yatırım Fonu (ETF) için ek süre istediği yönündeki iddialar Bitcoin’de sert düşüş getirdi.

SEC’in 10 Ocak’a kadar bu konuda bir karar vermesi bekleniyor. Fakat SEC’in bu karar için ek süre istediği de ifade ediliyor. SEC tarafından ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Gelişmelerle sert gerileyen Bitcoin, akşam saatlerinde kayıplarının bir kısmını telafi etti. 42 bin doların üstüne çıkan Bitcoin’deki yatay seyir sürdü.

2.100 dolara kadar gerileyen Ethereum da 2.200 doların üzerine çıktı.

Kripto para platformu Matrixport’a göre, Bitcoin spot ETF’nin SEC tarafından reddedilmesi durumunda kayıp büyüyecek. Böyle bir durumda Bitcoin’in 36.000 dolar seviyelerine kadar gerileyebileceği belirtildi.