Benzin ve Motorin Fiyatlarına 1,5 TL İndirim Geliyor. O Gece Pompaya Yansıyacak!

Benzin ve Motorin Fiyatlarına 1,5 TL İndirim Geliyor. O Gece Pompaya Yansıyacak!
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, uluslararası piyasalardaki gelişmelerin akaryakıt fiyatlarını etkilediğini belirtti. Rafinerilere gönderilen yazı doğrultusunda benzin ve motorin fiyatlarında 1 ila 1.5 TL arasında indirim olacak.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, son dönemde küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerin, akaryakıt fiyatlarını etkilediğini belirtti. Yılmaz, bu durumun özellikle Brent petrolü yanında motorin ve benzin gibi işlenmiş ürünlerin fiyatlarını da olumlu yönde etkilediğini vurguladı. Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının serbest piyasa koşullarında belirlendiğini hatırlatan Yılmaz, uluslararası piyasalardaki bu gelişmelerin Türkiye'deki fiyatları da doğrudan etkilediğini dile getirdi.

RAFİNERİ MARJLARININ DÜZENLENMESİ

Yılmaz, motorin ve benzin fiyatlarının oluşumunda ithal edilen ürün maliyetinin yanı sıra rafineri, dağıtıcı ve bayi marjlarının da temel belirleyici olduğunu açıkladı. Bu marjların kanunla belirlenmiş metodolojiye göre uygulandığını ve EPDK tarafından titizlikle takip edildiğini belirten Yılmaz, bu çerçevede rafinerilere bir yazı göndererek gerekli uyarıları yaptıklarını ifade etti.

TÜKETİCİLERE YANSITILACAK İNDİRİM

EPDK Başkanı Yılmaz, ithal ham petrol ve işlenmiş ürünlerle ilgili ortaya çıkan fiyat avantajlarının tüketicilere de yansıtılması için harekete geçtiklerini dile getirdi. Rafinerilere gönderilen yazı doğrultusunda yapılacak güncellemelerle, benzin ve motorin fiyatlarında 1 ila 1.5 TL arasında bir indirim yaşanacağını duyurdu.

TÜKETİCİLERİN KORUNMASI ÖNCELİK

EPDK Başkanı Yılmaz, akaryakıt piyasasının serbest yapısının önemine dikkat çekerken, tüketicilerin korunması ve fiyat hareketlerinin titizlikle takip edilmesinin kurumun öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Yılmaz, yapılan güncellemelerin tüketicilerin lehine olacağını belirtti.

Etiketler :