Bakandan 200 Bin Konut Sözü

Bakandan 200 Bin Konut Sözü
Bakan Kurum, Gaziantep'teki AFAD İl Müdürlüğünde koordinasyon toplantısına katıldı. Toplantıda, bugüne kadar 76 bin konut teslim edildiğini belirtti. Yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim etmeyi hedeflediklerini söyledi. Deprem bölgesinde halen 276 bin konutun inşası sürüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te konuştu. Kurum, bugüne kadar 76 bin deprem konutunun hak sahiplerine teslim edildiğini belirtti. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmeyi hedeflediklerini söyledi.

180 BİN KONUTUN TEMELİ ATILDI

Bakan Kurum, 6 Şubat 2023'teki depremlerden 46 gün sonra 11 ilde 180 bin konutun temelinin atıldığını hatırlattı. Kurum, "46 günde 180 bin konutun temelini attık. Bu inançla çalışmalarımıza başladık" dedi. Bakanlık olarak deprem bölgesini bir üs gibi kullandıklarını belirtti.

KONUTLAR HIZLA İNŞA EDİLİYOR

Kurum, şehirleri, ilçeleri ve köyleri ayağa kaldırmak için çalıştıklarını söyledi. Vatandaşların ihtiyacı olan tesisler yapılırken, kanalizasyon ve içme suyu çalışmaları da devam ediyor. Deprem bölgesinde halen 276 bin konutun inşasının sürdüğünü belirtti.

HER AY 25-30 BİN KONUT TESLİMİ

Kurum, bugüne kadar 76 bin konutun teslim edildiğini vurguladı. Bundan sonraki süreçte her ay 25-30 bin konut teslim etmeyi planladıklarını açıkladı. Yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslimini hedeflediklerini söyledi.

GAZİANTEP'TE 14 BİN 710 KONUT TESLİM EDİLDİ

Kurum, Gaziantep özelinde 14 bin 710 yeni konut ve iş yerinin teslim edildiğini belirtti. Halen Gaziantep'te 32 bin 299 konut ve iş yerinin inşası devam ediyor. Kurum, "2025 yılına geldiğimizde depremzede kardeşimiz kalmasın istiyoruz" dedi.

YENİ ŞEHİRLER İNŞA EDİLİYOR

Kurum, yeni konutları çevre düzenlemesi, parklar ve kamu binalarıyla birlikte tasarladıklarını söyledi. Yeni Nurdağı ve İslahiye'de sanayici ve turizmi canlandırma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Vatandaşların taleplerine kulak vererek süreci yürüttüklerini ifade etti.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI

Deprem Değerlendirme Toplantısına Gaziantep Valisi Kemal Çeber, eski Adalet Bakanı Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer yetkililer katıldı. Toplantıda deprem bölgelerindeki çalışmalar değerlendirildi.