Bakan Şimşek Açıkladı: Borsa ve Kripto Paraya Vergi Gelecek Mi?

Bakan Şimşek Açıkladı: Borsa ve Kripto Paraya Vergi Gelecek Mi?
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borsa ve kripto kazançlarının vergilendirilmesine ilişkin sıkça tartışılan konuya açıklık getirdi. Şimşek, "İşlem vergisi konusunda sınırlı adımlar atılabilir" şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bloomberg'e yaptığı açıklamalarda kripto varlıklar ve hisse senetlerinde kazanca dayalı vergilendirme öngörmediklerini belirtti.

Şimşek, hükümetin "çok sınırlı" bir işlem vergisi getirme olasılığını değerlendirdiğini ifade etti, ancak bu verginin potansiyel boyutuna dair net bir bilgi vermedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto varlıklar ve hisse senetlerinde kazanca dayalı vergilendirme öngörmediklerini belirtirken, "Çok sınırlı bir işlem vergisi gündemimizde" ifadelerini kullandı.

Şimşek'in konuya ilişkin Bloomberg'e yaptığı açıklama şöyle:

"Hedefimiz vergide adalet ve etkinliği sağlamak, vergilendirilmemiş hiçbir alan bırakmamaktır. Bu çerçevede üzerinde çalıştığımız vergi paketiyle ilgili bu aşamada söyleyeceğimiz tek şey; kripto varlıklar ve hisse senedinde kazanca dayalı bir vergi öngörmüyoruz. Çok sınırlı bir işlem vergisi gündemimizde."

Etiketler :