Akaryakıt zammına tepki yağdı: Akşamdan beri uyuyamıyorum, bir gecede yüzde 20 zam gelir mi?

Akaryakıt zammına tepki yağdı: Akşamdan beri uyuyamıyorum, bir gecede yüzde 20 zam gelir mi?
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan vatandaşlar, akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) dün gece yapılan zamma tepki gösterdi. Bir vatandaş, "Akşamdan beri uyuyamıyorum. Bir gecede yüzde 20 zam gelir mi, yüzde 30 zam gelir mi?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla dün gece Resmi Gazete’de yayınlanan kararla benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV de 7,05 TL’ye yükseltildi.

"AKŞAMDAN BERİ UYUYAMIYORUM. BİR GECE DE YÜZDE 20 ZAM GELİR Mİ”

Kadirli’de yaşayan vatandaşlar akaryakıta gelen ÖTV zammına tepki gösterdi. Akaryakıt almaya gelen bir vatandaş, "Ekonomik şartlar, ülkenin durumu belli zaten ama umarım bir çözüm bulunur. Bu şekilde devam ederse insanlar daha çok zora girer. Bir an önce çözüm bulunması gerekiyor bu duruma" dedi.

Başka bir vatandaş, "Böyle ne olacak? Milletin anası ağlayacak, başka bir şey yok. Bu kadar giden para nereden gitti? Vatandaşı ezmek, üzmek; başka bir şey değil yani. Vatandaş ağlar. Allah fakir fukaraya yardım etsin" diye konuştu.

Bir diğer vatandaş, "Akşamdan beri uyuyamıyorum. Bir gecede yüzde 20 zam gelir mi, yüzde 30 zam gelir mi? Sosyal medyaya yazdım; herhalde ülke iflas ediyor. Hastaya bakmaya gideceğim, dolmuşla gideceğim artık. Arabayı bıraktım evde. Herhalde böyle giderse dolmuşa da 2-3 lira zam gelecek. Böyle giderse ondan sonra yürüyerek mi gideriz, neyle gideriz bilmiyorum artık. Allah yardım etsin" dedi.

Ticari minibüs sahibi bir vatandaş ise "Biz alıştık; 50 lira olsun, önemli değil. Köy arabasıyım, bin lira para yakıyorum gidiş-geliş. Sabahleyin 3 kişiyle geldim. Yani bizim kazancımız ne olacak? Zararımız ne olacak? Bunu göz önünde bulundursunlar yani" diye konuştu.

Kaynak:ANKA