65 Türk Firması İflas Bayrağını Çekti! Listedeki İsimler Şoke Ediyor!

65 Türk Firması İflas Bayrağını Çekti! Listedeki İsimler Şoke Ediyor!
Ekonomik krizin pençesindeki Türkiye'de iflas haberleri peş peşe geliyor. Son olarak yayınlanan listede 65 firmanın iflas ettiği ortaya çıktı. Listedeki bazı isimler ise şoke ediyor.

Ekonomik kriz, pandemiden sonra ham madde fiyatlarının artışı ve tedarik sorunları nedeniyle pek çok şirketi zor durumda bıraktı. Sonuç olarak, 65 Türk firması iflas bayrağını çekti. Bu kriz, özellikle dolar kurundaki sert artışın etkisiyle daha da derinleşti. İflas eden Türk firmaları arasında tanınmış markalar da bulunuyor.

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz, Avrupa'daki Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'daki gerilimler ile etkisini her geçen gün artırıyor. Özellikle dolar kurundaki sert yükseliş, Türkiye'deki şirketleri zor durumda bırakıyor. Bu durum, peş peşe gelen iflas haberlerine de yansıyor.

ifla2.jpeg

Son Liste Şoke Etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yayınlanan son liste, ekonomik krizin derinliğini gözler önüne seriyor. Listeye göre Şubat ayında 1949 şirket kapandı. Bu sayı, son 23 yılın en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti. 2024'ün ilk iki ayında toplam 3 bin 361 şirketin kepenk indirmiş olması, günde ortalama 65 şirketin iflas ettiği anlamına geliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre, Şubat ayında 1949 şirket kapanırken, bu rakam son 23 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Yılın ilk iki ayında toplamda 3.361 şirket iflas etti. Bu durum, günde yaklaşık 65 şirketin iflas ettiği anlamına geliyor.

ifla1.jpeg

İflas eden Türk firmalarından bazıları şunlar:

Tamtad Konserve

Taham İnşaat

Ekol Asansör

Dokur Tekstil

Çınar Konserve

Folyopak Ambalaj

Sed Geri Dönüşüm

Elimsan

Ege Botanik

Boiz Makine

Mandıracı Amca

Euro Trans

Etiketler :