Bunu Yapmayan Kiracı ve Ev Sahiplerine Her Ay 3 Bin TL Ceza Var

Bunu Yapmayan Kiracı ve Ev Sahiplerine Her Ay 3 Bin TL Ceza Var
Vergi uzmanı Ozan Bingöl, milyonlarca kiracı ve ev sahibini net bir şekilde uyararak, bu yükümlülüğü yerine getirmeyen ev sahipleri ve kiracılara her ay 3 bin TL ceza kesileceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarına göre, kira gelirlerinin doğru bir şekilde beyan edilmesini sağlamak amacıyla mülk sahipleri daha titiz bir şekilde incelenecek. Kiralık işyerlerinin belirlenen adreslerinde saha çalışmaları yapılacak. Bu adımla, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki ilişkilerin daha şeffaf ve korunaklı hale getirilmesi amaçlanıyor.

Özellikle 1-31 Mart arasında kayıtlı olan tüm ev sahiplerinin kira beyanlarını vergi dairelerine yapmaları gerektiğinin altını çizen Bingöl, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, aylık 500 lira ve üzerinde konut kirasının bankadan veya PTT'den yatırılması zorunluluğuna dikkat çekti. Bu zorunluluğa uymayan ev sahipleri ve kiracılara her ay için ayrı ayrı 3 bin lira ceza uygulanacağını ifade etti.

Bingöl ayrıca, elden poşetle ödeme yapılması durumunda cezanın uygulanmayacağını, ancak büyük miktarda para ile gayrimenkul alıp, bu malları beş yıl sonra vergisiz olarak satabilmenin de mümkün olduğunu belirtti. Bu durumda herhangi bir soru sorulmayacağını, ancak kaynağın sorgulanması durumunda "kara para, kirli para, kayıt dışı para veya aklama" gibi yanıtlar verilebileceğini dile getirdi.

kira.jpeg

Etiketler :