Gazze'de son 24 saatte biri çocuk 7 kişi açlıktan öldü!

Gazze'de son 24 saatte biri çocuk 7 kişi açlıktan öldü!
İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana saldırılarını sürdürdüğü ve insani yardım girişini kısıtlayarak açlığa mahkum ettiği Gazze’de, son 24 saatte biri çocuk 7 kişi açlıktan hayatını kaybetti. Gazze’de 7 Ekim’den beri açlık nedeniyle 89’u çocuk olmak üzere 154 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail'in sınır kapılarını kapatarak yardım girişini kısıtladığı Gazze Şeridi’nde son 24 saatte biri çocuk 7 Filistinli daha açlıktan hayatını kaybetti. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı tarafından yazılı açıklamada, açlık ve yetersiz beslenme sebebiyle yaşanan can kayıplarına ilişkin son veriler paylaşıldı. Yapılan açıklamada, Gazze'deki hastanelerde son 24 saatte açlık ve yetersiz beslenme sebebiyle biri çocuk 7 ölüm vakasının bildirildiği aktarıldı.

aci.webp

TOPLAMDA 154 KİŞİ “AÇLIKTAN” ÖLDÜ!

İsrail'in kıtlığa sürüklediği Gazze'de 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 89'u çocuk olmak üzere 154'e yükseldiği ifade edildi.

GAZZE "AÇLIKTAN" ÖLÜYOR!

İsrail'in saldırıları ve insani yardım girişini kısıtlayan sıkı kuşatması altındaki Gazze Şeridi, açlığın yayıldığı, su, ilaç, tıbbi gereçler ve hijyen malzemesinin bulunamadığı insani bir felaketi yaşıyor. Başta çocuklar olmak üzere, Gazze Şeridi'nde açlık sebebiyle ölümler artıyor.

Yerel ve uluslararası çevreler İsrail'in "açlığı ve susuzluğu silah olarak" kullanıldığını ifade ediyor. Sivil altyapıyı da tahrip ederek Gazze'nin yüzde 88'ini yıkan İsrail ordusu, sürgün emirleriyle yerinden ettiği Filistinlileri sık sık barındıkları bölgelerde hedef alıyor.

Kaynak:AA