2022,2023 ve 2024, Bu Şirkette 3. Ölüm!

2022,2023 ve 2024, Bu Şirkette 3. Ölüm!
Lukoil'un son iki yıl içinde dört üst düzey yöneticisi beklenmedik şekilde öldü, sonuncusu Başkan Yardımcısı Vitaly Robertus'un intihar etmesi.

Son iki yıl içinde Rus petrol devi Lukoil, dört üst düzey yöneticisinin kaybını yaşadı. Lukoil Başkan Yardımcısı Vitaly Robertus'un ani ölümü şok etkisi yarattı.

54 yaşındaki Robertus, Moskova'daki ofisinin tuvaletinde kendisini asılı halde bulundu.

Robertus'un ofise gitmesinin ardından birkaç saat boyunca görülmediği belirtildi. Ölmeden önce sağlık sorunları yaşadığı ve baş ağrısını hafifletmek için ilaç kullandığı biliniyor.

Şimdiye kadar Robertus'un ölümüne dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Lukoil'in web sitesinde yayımlanan başsağlığı mesajında Robertus'un "ani bir şekilde vefat ettiği" ifade edildi.

Açıklamada, Robertus'un Lukoil'e mezun olduktan hemen sonra katıldığı ve 30 yıl boyunca şirkette çalıştığı vurgulandı.

Robertus'un ölümüne dair yapılan açıklamada, "Başkan Yardımcısı Vitaly Robertus'un ani vefatı bizleri derinden üzmüştür. Kendisi yetenekli bir yönetici, çok yönlü bir kişilik ve duyarlı bir meslektaş olarak hatırlanacak. Sadece şirket içinde değil, sektör genelinde de büyük saygı kazanmıştı. Yerel yakıt ve enerji sektörünün gelişimine sağladığı katkılar nedeniyle çeşitli eyalet ve bakanlık ödüllerine layık görülmüştür" ifadelerine yer verildi.

Mayıs 2022'de Lukoil'in eski üst düzey yöneticisi Alexander Subbotin, Eylül 2022'de Lukoil'in 67 yaşındaki yönetim kurulu başkanı Ravil Maganov ve Ekim 2023'te Lukoil'in yönetim kurulu başkanı Vladimir Nekrasov da hayatlarını kaybetmişti.

Subbotin'in kalp krizi sonucu, Maganov'un ise hastane penceresinden düşerek yaşamını yitirdiği belirtilmişti. Nekrasov'un ise kalp yetmezliği nedeniyle öldüğü açıklanmıştı.