Daha neler göreceğiz? NASA en tuhafını görüntüledi

Daha neler göreceğiz? NASA en tuhafını görüntüledi
NASA alışılmış asteroitlere benzemeyen çok ilginç görünümlü bir asteroit yakaladı. Asteroit aslında 2011'de keşfedildi, 3 Şubat'ta Dünya'ya en yakın konumuna ulaşınca görüntülendi.

NASA farklı türdeki gökcisimlerini keşfetmeye devam ediyor. 488 metre uzunluğunda ve 152 metre genişliğinde olan bu asteroit, bu yapısı ile diğer türevlerinden oldukça farklı görünüyor.

Uzayda birçok farklı cisim geziniyor. İnsanoğlu da bu cisimleri yüzyıllardır gözlemlemeye devam ediyor. Galaksiler, yıldızlar ve gezegenler her zaman ilgi çekselerde asteroitler de merak uyandıran gökcisimleri olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak görüntülenen asteroit ise alışılmışın oldukça dışında.

ShiftDelete'ten Gökberk Baycan'ın haberine göre ilk olarak 2011 yılında keşfedilen bu asteroit, 3 Şubat tarihinde Dünya’ya 1.7 milyon kilometreye kadar yaklaşarak bilim insanlarının incelemesine olanak tanıdı. Yaklaşık 488 metre uzunluğunda ve 152 metre genişliğinde olan bu asteroit, bu yapısı ile diğer türevlerinden oldukça farklı görünüyor.

asteroid1.jpg
Asteroitler genellikle yuvarlak ve düzenli şekilleriyle biliniyor.

NASA’nın Jet Propulsion Laboratuvarı’nda baş bilim insanı olan Lance Benner, bu asteroidin, bugüne kadar Dünya’ya yakın olarak tespit edilen bin 40 gökcisminin en uzunlarından biri olduğunu ifade etti. Uzun ince yapısı ile dikkat çeken cisim genel asteroti karakteristiğinin oldukça uzağında.

2011 AG5 isimli cisim uzun yapısının yanı sıra dönüş hızıyla da bilim insanlarını şaşırtmış durumda. Kendi etrafında oldukça yavaş döndüğü tespit edilen asteroidin, bir dönüşü tamamlamasının dokuz saat sürdüğü belirlendi. Güneş etrafındaki dönüşünü 621 günde tamamlayan asteroidin Dünya ile bir sonraki buluşması ise 2040 yılında ve yaklaşık 1 milyon kilometre uzaklıkta gerçekleşecek.