Uyarıyoruz: Patlıcan böyleyse sakın almayın... İşte taze ve iyi patlıcanı anlamanın kolay yolu...
Patlıcan, en çok tüketilen sebzeler arasındadır. Patlıcan alırken acı çıkmaması ve taze çıkması için bazı unsurlara dikkat etmeniz gerekir. Yemeklerde, çorbalarda ve mezelerde sıkça tercih edilen patlıcan seçerken bu yöntemi mutlaka deneyin. İşte taze ve iyi patlıcan seçmenin pratik yöntemi
Meyve sebze alırken, en tazesini ve en iyisini almak için özenle seçeriz. Ancak ne kadar özen göstersek de aldığımız meyve ve sebzeler taze çıkmayabilir. Bunun sonucunda onları çöpe atmak durumunda kalırız. Bu da ne yazık ki israfa neden olur. Her meyveyi ve sebzeyi aslında kolayca seçmenin bir yöntemi vardır.
Patlıcan aldıktan sonra en sık karşılaşılan durumlardan biri, patlıcanın acı çıkması ve taze olmamasıdır. Eğer siz de sürekli bayat ve kötü meyve ve sebze seçiyorsanız bazı pratik yöntemleri bilmiyorsunuz demektir. Bu haberde sizler için taze ve iyi patlıcan seçmenin yöntemini paylaştık.
İşte taze ve iyi patlıcan seçmenin pratik yöntemi…
Patlıcan seçerken dikkat!
Patlıcan seçerken dikkat etmeniz gereken çok basit unsurlar vardır. Öncelikle patlıcanın kabuğuna bakmanız gerekir. Patlıcan kabuğu mutlaka hafif yumuşak olmalıdır. Kabuğu sert olan patlıcanlardan mutlaka uzak durun. Taze ve güzel patlıcanın dokusunda çatlaklar ve beyazlıklar olmaz. Bu nedenle dokusunda beyazlık, çatlak ve buruşuk olan patlıcanları almayın.
Taze ve iyi bir patlıcanın derisi parlak ve gergin olur. Taze ve iyi patlıcanın en belirgin işareti aslında sap kısmından anlaşılır. Eğer patlıcanın sap rengi yeşilse o patlıcan taze ve güzeldir. Ancak patlıcanın sap rengi kahverengiyse o patlıcan taze değildir. Taze patlıcanı anlamak için koku testi de yapabilirsiniz. Eğer patlıcanı kokladığınızda hoş olmayan garip bir koku geliyorsa, taze değildir.