Sokak lezzetlerini seviyor musunuz? Peki bir soru: Patates kızartmasına soda dökülürse ne olur?

Sokak lezzetlerini seviyor musunuz? Peki bir soru: Patates kızartmasına soda dökülürse ne olur?
Patates kızartmasını sevmeyen yoktur. Herkes yemeğin yanında patates kızartmasına bayılır. Peki evde kızarttığınız zaman dışarıdaki lezzete benzemiyor diye düşünüyor musunuz? Çok kolay uygulanacak bir püf noktası ister misiniz? Mesela patates kızartmasına soda dökmeye ne dersiniz_

Kızartma olduğu için çok sağlıklı bir yöntem olmasa da patates kızartması herkes tarafından çok sevilir. Özellikle de dışarıda yediklerimizin tadı bir başka olur. "Ben evde yapınca böyle olmuyor. Acaba bunu nasıl yaptılar?" diye düşünmüş bile olabilirsiniz. Aslında aynısını siz de evde yapabilirsiniz. Bunun için size çok önemli bir püf noktası vereceğiz. Şeflerin bile kullandığı bu yöntemi denediğinizde kendinizi şef gibi hissedeceksiniz. Patates nasıl daha çıtır çıtır olur? Patates kızartmasına soda dökülürse ne olur? İşte bu soruların cevabına bakalım!

Patates kızartmasına soda dökülürse ne olur?

patates1.jpeg

PATATES KIZARTMASINA SODA DÖKÜLÜRSE NE OLUR?

Patates kızartmasında en çok istenilen şey az yağ çekmesi ve çıtır çıtır olmasıdır. Bunu elde etmek için de birkaç püf noktası bulunur. Bugün sizlerle bu yöntemleri paylaşacağız.

Öncelikle patatesi iyi belirlemelisiniz. Patates yeşil olmamalı, yumuşamış olmamalıdır. Patateslerin sert ve sarı renkte olmasına dikkat edin.

Patatesleri istediğiniz gibi doğradıktan sonra hala ıslak ya da nemliyken kızartmayın. Öncesinde bir bezin ya da kağıt havlunun üzerinde kurumasını bekleyin. Böylece kızartma yağı da etrafa sıçmamış olacak.

Patateslerinizi harlı ateşte pişirmeyin. Bu durum patateslerinizin dışının yanmasına, içinin çiğ kalmasına sebep olacaktır. Orta ateşte pişirmeniz en sağlıklısıdır.

Bir diğer önemli nokta patates kızartacağınız yağın taze olmasıdır. Önceden kullanılmış, beklemiş yağları kullanmak sağlık açısından da oldukça zararlıdır.

patates2.webp

Patateslerinizin biri pişmiş biri pişmemiş olmasını istemiyorsanız eşit uzunluklarda doğramanızda fayda var. Böylece hepsi aynı derecede pişmiş olacaktır.

Patatesler kızarırken tencerenin kapağını kapatmayın ve kevgir ya da maşa gibi aletlerle karıştırmaya çalışmayın. Bu durum patateslerinizin ezilmesine yol açacaktır. Onun yerine tencereyi hafiften sallayabilirsiniz.

En önemlisi patateslerinizin daha çıtır olmasını istiyorsanız 1 şişe sodayı derin bir kaba dökün, üstüne 1 çay kaşığı tuz atın ve karıştırın. Doğradığınız patatesleri bu sıvının içine atın ve 30 dakika bekleyin. Süre tamamlandıktan sonra patateslerinizi kızartabilirsiniz.