Portakalı soyanlar... Kabuklarını çöpe atmayın, mikrodalga fırına atın!Bu şahane etkiyi kimyasallarla elde edemezsiniz
Vitamini kabuğunda da olan değerli meyvelerimizden biri portakal. Portakalları soyduktan sonra sağlık açısından pek çok yerde kullanabileceğiniz bu meyve, aynı zamanda yemek ısıtmak gibi pratik hazırlıklar için kullanılan mikrodalgalara da iyi geliyor. Peki portakal mikrodalgaya nasıl etki ediyor?
Portakalları soydunuz. İçini yiyip bir güzel C vitaminine doydunuz. Eğer sobalı bir evde büyüdüyseniz kabuklarını sobanın üstüne koyduğunuz gelen güzel kokuları çok iyi biliyor olmalısınız. Acaba günümüze bu durumu uyarlasak neler ortaya çıkar? Mademki artık soba yok. O halde neden mutfakların en büyük yardımcısı olan mikrodalgaya bu portakal kabuklarını atmayalım?
Her öğün için sıcak yemek imkanı sunan mikrodalga, verdiği kolaylığın yanı sıra yemek artıklarına da maruz kalarak bir felakete yol açıyor. Zorlaşan bu lekeler için portakal kabuklarını denerseniz çok iyi bir sonuç alabilirsiniz. Limon gibi asitli yapısıyla portakal kabukları mikrodalgaları tertemiz yapıyor.
Portakal kabuğu, fırınlarda nasıl bir etki yaratır?
Sitrik asit yönünden zengin olan limon ve portakallar, fırın temizliği için kullanıma uygun. Portakal kabuklarını temizlik için kullanabileceğiniz gibi portakal dilimlerini de suyla birlikte mikrodalgaya atabilirsiniz. Bu yöntemle mikrodalga fırınlar için hafif asidik bir buhar banyosu sağlarsınız.
Nasıl hazırlanır?
Portakal kabuklarını ya da dilimlerini bir kase suya koyup yaklaşık 45 saniye mikrodalgada ısıtın.
Isınan portakal kasesini, bir bez yardımıyla mikrodalgadan çıkardıktan sonra buharlaşan asit karışımını süngerle silin.
Portakal kabuğu yöntemi sayesinde tertemiz bir görüntü elde edeceksiniz. Ayrıca kimyasallara ihtiyaç duymadan uygulayacağınız bu püf noktası sayesinde tatlı bir portakal kokusu da etrafa yayılacak.