Portakal kabuklarını ayağınıza sürerek uyuyun! Bu dertleriniz anında sona erecek...

Portakal kabuklarını ayağınıza sürerek uyuyun! Bu dertleriniz anında sona erecek...
Meyvelerin kimilerinin kabukları atılmaz. Vitamini kabuğunda olan meyvelerden biri de portakal. Bunun kabuklarını soyduktan sonra ayaklarınızın altına sürerseniz pek çok rahatsızlığınızdan kurtulursunuz. Acaba portakal kabuklarından başka neler yapılır? Portakal kabukları ne işe yarar?

Yediden yetmişe pek çok kişinin severek tükettiği portakalların kabuklarını atmak yerine ayaklarınızın altına koyabilirsiniz. Belki de portakal kabuklarıyla bunları yapmaktan hoşlanacaksınız. Peki portakal kabuklarının faydaları neler? Portakal kabuklarıyla neler yapılır?

E vitamini yönünden zengin olan portakal kabukları, antioksidan deposudur. İç kabukları doğrudan cilde uygulamanın mümkün olacağı portakallar, iltihapların temizlenmesinin yanı sıra kırışıklıkları da giderir. Ayrıca yaşlılıkla savaş için de idealdir.

Portakal kabuklarından nasıl yararlanılır?

Birkaç tane portakal kabuğunu soyun.

Ardından zeytinyağı ile bu portakal kabuklarını kaynatın.

Bu karışımı ayaklarınızda oluşan çatlaklara sürebilirsiniz. Tedavi edici olduğunu ve yumuşadığını görürsünüz.

portakal-3.jpg

Portakal kabuğunun faydaları neler?

Portakal kabukları ile cilt bakımı yapabilir, cilt sağlığını koruyabilirsiniz. Ayrıca hücrelerin yenilenmesini de sağlar.

Dişlerinizi beyazlatmak için portakal kabuklarını kullanabilirsiniz.

Metabolizmayı hızlandıran portakal kabukları, bağırsakları da çalıştırır.

Portakal kabuğuyla neler yapılır?

kahve-1.jpg

Türk Kahvesi

Portakalın üst kısmında yuvarlak bir delik açın. Kaşık yardımıyla portakalın içini boşaltın. Temizlediğiniz kabuğun içerisine 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, 1 fincan su ve isteğe göre şeker ekleyerek karıştırın.

Daha sonra portakal kabuğunu ocağa alın ve elinize fırın eldiveni geçirerek kahvenizi pişirin.

surup.jpg

Öksürük Şurubu

Bir adet portakalın kabuklarını ufak ufak doğrayın ve küçük bir tencereye alın. Üzerine 1 bardak su ekleyip kaynatın.

Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kabuklarını süzün. Oda sıcaklığında ılıtın. Daha sonra içerisine 1-2 yemek kaşığı bal ilave ederek için.

oda-kokusu.jpg

Oda Kokusu

Portakalı yatay bir şekilde kesin ve kaşık yardımıyla portakalın içini çıkartın. Kabuk bütün kalsın.

Daha sonra kabukların içerisine bolca kaya tuzu ilave edin ve çay tabağına yerleştirin. Hazırladığınız kabukları, evinize yerleştirin ve 2-3 hafta kullanın.

sekerleme.jpg

Şekerleme

Portakal kabuklarını güzelce yıkayın ve uzun ince şeritler halinde kesin. Daha sonra tencereye koyun ve üzerine su ekleyip kaynamaya bırakın. 10 dakika sonra süzün ve suyunu akıtın.

Tencereye yeniden temiz soğuk su ekleyerek kabukları kaynatın ve bunu 3 kez tekrar edin, acımsı tadı geçsin. Daha sonra son kez kaynatıp sudan çıkartın.

Tencereye kabukları, 1 su bardağı suyu ve 1 su bardağı şekeri ekleyerek şeffaflaşana kadar pişirin. Tarçın veya karanfil de ekleyebilirsiniz.

Pişen kabukları süzdükten sonra portakal kabuğu çubuklarını çikolataya batırıp yiyebilirsiniz.

temizlik.jpg

Ev Temizleyicisi

Portakal kabuklarını ufak ufak bölün ve cam kavanozlara doldurun. Üzerine ılık su, 4 yemek kaşığı karbonat ve 2 yemek kaşığı beyaz sirke ekleyip kavanozların ağzını kapatın, en az 1 gün bekletin.

Daha sonra karışımı sprey şişesine aktarın ve özellikle mutfak dolapları, tezgahta kullanın.

mum.jpg

Dekoratif Mum

Portakalı ortadan ikiye bölün ve her portakalın içinde bulunan ince beyaz kısımlara zarar gelmeyecek şekilde sulu kısmı ayırın.

Portakalın içine bolca zeytinyağı ekleyin ve kabuğu bir tabağa koyarak sabit tutun. Beyaz kısmı, mum fitili gibi çakmakla yakarak kullanın. Ancak bu doğal mumun çabuk eriyeceğini unutmayın.

cilt-bakimi-7.jpg

Cilt Bakımı

2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğunu, yarım tatlı kaşığı karbonatla karıştırın.

Üzerine gül suyu ilave edin ve kıvam alana kadar karıştırın. Daha sonra bu karışımı cildinize uygulayıp yarım saat bekletin ve bol suyla durulayın. Alerji durumlarında uzak duracağınız bir yöntem olacak.

dis.jpg

Diş Beyazlatma

Portakal kabuğunun iç kısmında bulunan beyaz kısımlar ile dişlerinizi bastırmadan 1 dakika ovalayın.

Uygulamadan 15 dakika sonra dişlerinizi fırçalayın. Asidik olduğu için sürekli kullanmayın.

cay-6.jpg

Bitki Çayları

Portakal kabuklarını yıkayın, kurulayın ve rendeleyin. Bunları geniş bir tepsiye yayın ve nemsiz, soğuk bir yerde hafifçe kurumasını bekleyin.

Tamamen kuruduktan sonra cam kavanozlarda saklayın ve kek, pasta, bitki çaylarında kullanın.

Etiketler :