Pırasa Sevmeyenlerin Önyargılarını Yıkacak Bir Tarif! Pırasayla Yapılan En Güzel Yemek Bu Diyeceksiniz
Yayınlanma:
Pırasa bizim mutfağımızda en çok zeytinyağlı yemeği ile bilinir. Ana yemek kadar sofralarda yer almasa da eklendiği sofranın besleyiciliğini de lezzetini de artırır. Pırasayı zeytinyağlı olarak sevmeyenler için pırasayı sevdirecek çok lezzetli bir tarif var. Pırasa köftesinin tadına doyamayacaksınız.
Pırasa içerisinde potasyum, kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum, iyi bir diyet lifi, B6 Vitamini, A Vitamini, C vitamini, K Vitamini ve iyi bir folat kaynağı bulundurur. Bu özelliklerinden dolayı bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir. Pırasa tüketmek, kronik iltihap riskini azaltmada yardımcı olur. Böyle bakınca pırasayı haftada bir tüketmek için neden çok... Zeytinyağlı pırasa yiyemeyenlerdenseniz pırasayı farklı tariflerle değerlendirebilirsiniz.
Pırasa köftesi, pırasanın en leziz tarifleri arasında yer alıyor.
Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 150 gram kıyma
- 4-5 dal pırasa
- 1 adet havuç
- 1 adet yumurta
- 4-5 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Kızartmak İçin;
- Sıvı yağ
Yapımı
- Yıkamış olduğumuz pırasaları, ince ince doğrayın.
- Yıkayıp, kabuğunu soyduğumuz havucu rendeleyin.
- Tavaya sıvı yağı alıp havuç ve pırasayı yumuşayana kadar soteleyin ve soğutun.
- Karıştırma kabına; kıyma, galeta unu, un, yumurta, karabiber, pul biber, damak zevkine göre tuz, ince kıyılmış maydanoz ve sotelenmiş sebzeleri alıp iyice yoğurun.
- Hazır olan köfte harcını buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
- Dinlendirme aşamasından sonra, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, elimizde yuvarlayalım ve köfte şekli verin.
- Çok derin olmayan kızgın yağda, orta ateşte köfteleri arkalı önlü kızartın.
- Hafif renk alan köfteler yenmeye hazır.