Pilavı israf etmeyin! Bir gün önceden kalan pilavı, değerlendirmek için şahane bir tüyo... Tadı damakta bırakacak pirinçli tarif

Pilavı israf etmeyin! Bir gün önceden kalan pilavı, değerlendirmek için şahane bir tüyo... Tadı damakta bırakacak pirinçli tarif
Aç olduğunuz için ya da elinizin ayarını kaçırıp fazla pilav yaptınız ama hepsini yiyemediniz. Ertesi gün ısıtınca kuruyan pirinçleri yemek de zorlaştı. Sakın eliniz çöpe gitmesin. Vereceğimiz bu lezzetli tarifle kolayca pilavı değerlendirebilirsiniz. İşte o pilavlı tarif...

Dünya mutfağının yanı sıra Türk mutfağının da çok sevilen lezzetlerinden biri olan pirinç pilavı, fazla yapıldığında kimi zaman israf ediliyor. Uzmanların da ertesi gün ısıtmayı zararlı bulduğu pirinç pilavını, farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Peki pilav nasıl değerlendirilir?

Bir gün önceden kalan pilavı, değerlendirmek için neler yapılabilir? Pilavdan köfte yapmaya ne dersiniz? İşte size şahane bir köfte tarifi...

Pirinç köftesi nasıl yapılır?

pirinc-koftesi.jpg

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağına yakın un
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 dal taze soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 ufak kase kaşar peyniri rendesi
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak rendesi

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Nasıl hazırlanır?

İlk amacınız, artan pilavınız varsa onu kullanmak. Eğer yoksa yeni pilav yapmalısınız. Bunun için iyice yıkayıp süzdüğünüz pirinci, tencereye alın. Üzerine 1 litre su koyup pirinçleri yumuşayana kadar haşlayın. Yeterli kıvama gelince ocağın altını kapatıp süzgeçle fazla suyu süzdürün ve soğumaya bırakın.

Karıştırma kabına soğuyan pirinç, un, yumurta, rendelenmiş sarımsak, ince doğranmış maydanoz, yeşil soğan, rendelenmiş kaşar, tuz ve baharatları ekleyip elinizle güzelce yoğurun.

Elinizi çok az sıvı yağla yağlayıp yuvarlak formda köfteler yapın. Eldiven kullanırsanız daha kolay şekil verirsiniz. Kıvamı ele yapışıyor. Köfteleriniz kalın olmasın, üzerine hafif bastırın.

Kızartmak için sıvı yağı tencereye alın. Yağ iyice ısınınca köfteleri arkalı önlü kızartın.

Etiketler :