Muzu kaynatarak içtiğinizde çıkan sonuca inanamayacaksınız. Tam bir şifa kaynağı olan bu muzun faydaları neler?

Muzu kaynatarak içtiğinizde çıkan sonuca inanamayacaksınız. Tam bir şifa kaynağı olan bu muzun faydaları neler?
Uyku düzeni iyi olmayanlar, kaliteli bir yaşamdan uzaklaşır. Ancak bunun çaresi muzda saklı. Yenerek ulaşmanın mümkün olduğu şifa, kaynatılan muzda daha da artabilir. Peki muz kaynatılarak nasıl tüketilir? Muzun ne gibi yararları var? İşte uykusuz günlere elveda dedirtecek muz tarifleri...

Muzun faydaları bu kez uykuda belli oluyor. Her akşam düzenli olarak içilen 1 bardak kaynatılmış muzun yararları insanları da şaşırtıyor. Kaynamış muz sayesinde uyku problemi yaşayanlar rahat ediyor. Pek çok kişinin severek yediği ve pastalardan meyve tabaklarına kadar çok sayıda yerde severek tüketilen muz, vücudu da olumlu etkiliyor.

Doğal bir şifa kaynağı olan kaynatılmış muz suyundan günde sadece bir bardak içmenin tadına varabilirsiniz. Önemli vitamin kaynaklarından olan muz da kabuğu da dahil olmak üzere sağlıklı. Potasyum ve magnezyum yönünden zengin olan muz suyunu uyumadan önce içerseniz rahat bir uyku uyuyabilirsiniz. Acaba bu suyu nasıl hazırlamalı?

Kaynatılmış muzun yararları neler?

Eğer muzu kaynatırsanız içindeki magnezyum ve potasyum ortaya çıkıyor. Bu da rahat bir uyku anlamına geliyor. Ayrıca bu formül kan basıncını da dengeler.

Muzun lif oranı da oldukça yüksektir.

muz-3.jpg

Muz kürü nasıl hazırlanır?

Malzemeler:

  • Bir adet muz
  • Yeterli miktarda su

Bir adet muzun uç kısımlarını kesip bir tencereye koyun. Üzerine de yeteri kadar su ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kaynatın.

Ardından ocağı kapatıp biraz demlenmesini bekleyin ve süzün.

İsterseniz, bu suyun içine tarçın da ekleyebilirsiniz.

Haşladığınız muzu da kabuklarını soyup tüketebilirsiniz. Kabuklarını soyduğunuz muza da tarçın eklemeniz muhtemel.

muz-1.jpg

Düzenli olarak her gün bir tane muz yerseniz...

Enerji değeri oldukça yüksek olan muz kilo alma problemi yaşayan ve iştahsız olan kişiler için faydalıdır.

Triptofan içeriği ile dikkat çeken muz tüketildiğinde tiriptofan, seratonine dönüşür. Seratonin depresyon ve duygu durum bozukluklarının tedavisinde etkindir. Ayrıca muz, stresi azaltır.

Yüksek oranda potasyum ve magnezyum içeren muz, kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini azaltır.

Mide duvarında meydana gelen lezyonların tedavisine yardımcı olan ülser hastaları için önerilen bir besindir. Midede zararlı bakteri oluşumunu engeller.

Yüksek oranda demir içeren muz anemi hastalarının tedavisine yardımcı olur.

İçeriğinde yer alan potasyum ve yağ asitleri sayesinde saçların daha yumuşak ve canlı olmasını sağlayan muz ve bal ile yapılan maske saçların daha çabuk uzamasını sağlar.

İçeriğinde yer alan antioksidan bileşenler bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanser hücresi oluşumunu engeller ve oluşan hücrelerin yok edilmesini destekler.

Etiketler :