Mutfak lavabolarını bulaşık yıkamak dışında sakın böyle kullanmayın yoksa bakterilere davetiye çıkarmış olursunuz…

Mutfak lavabolarını bulaşık yıkamak dışında sakın böyle kullanmayın yoksa bakterilere davetiye çıkarmış olursunuz…
Evimizdeki mutfak lavabolarını evimizin en hijyenik alanı olarak düşünüp bulaşık yıkama dışında farklı şekillerde kullanabiliyoruz.Ne yazık ki çok yanlış yapıyoruz çünkü lavabolar hijyenik kullanılmazsa mikrop yuvasına dönebilir...

Eğer yemek yaparken artıklarını da lavabonun içinde bırakıyorsanız, sağlığınızı da tehlikeye atıyorsunuz demektir. Mutfak lavabosu sürekli olarak suyla ıslandığı ve deterjan ile temas ettiği için temiz sanılır ama asıl yanılgı da tam olarak budur.

Mutfak lavabosu üzerinde yapılan bir araştırma banyodaki lavaboda santimetreye 100 mikrop düşerken, bu miktar mutfak lavabosunda 100 bin…

Bulaşıklarınızı yıkadıktan sonra lavabonun içinde kalan yemek artıklarını mutlaka oradan almalı ve çöpe atmalısınız. Çünkü yemek artıkları, bakteriler için hızlı bir üreme alanı. Salmonella’dan çeşitli bakterilere kadar, insan sağlığını etkileyecek bakterinin bu yolla üremesine neden olabiliyorsunuz. Bu da zamanla lavabonuzu mikrop yuvasına haline dönüştürüyor.

Mutfak lavabosunun yanında sıklıkla kullanılan bulaşık süngerleri ve mutfak bezleri de aynı oranda tehlikeli, onları da temiz tutmalı hatta mümkünse sık sık yenileriyle değiştirmeli.

Etiketler :