Limon kabuklarını çöpe atmaktan vazgeçin: Limon kabuklarından neler yapılır? Limon kabuklarının faydaları neler?

Limon kabuklarını çöpe atmaktan vazgeçin: Limon kabuklarından neler yapılır? Limon kabuklarının faydaları neler?
Limon kabuklarını çöpe atanlardansanız bu pratik yöntemlerden sonra bu alışkanlığınızdan vazgeçeceksiniz. Suyundan daha çok kabuğunda bulunan yüksek orandaki vitamin, lif ve mineral ile limon kabukları diş bakımından kötü koku gidermeye kadar çok farklı alanlarda kullanılıyor. Peki limon kabukları nerelerde kullanılır? Limon kabuklarının faydaları neler?

Vitaminin kabuğunda olan besinlerden biri de limon. Limon kabuklarında çok fazla vitamin ve mineral bulunuyor. Limon, vitamin C deposu olarak bilinir ve sağlığa pek çok faydası vardır. Limonun kabuğu da sağlığımız için birçok yararlı özelliğe sahip. Akne, pigmentasyon ve koyu lekeler gibi yüz sorunlarının önlenmesinde ve tedavisinde limon kabukları yardımcı olur. Ayrıca antioksidan kaynağıdır. Sararan tırnaklarda ev temizliğine kadar pek çok kullanım alanı olan limon, başka hangi alanlarda kullanılır diyorsanız işte detayları...

Bitki çayları yapılan limon kabukları, dişleri beyazlatabiliyor. Ev temizliğinde çok işe yarayan limon kabukları, yağ olarak kullanılabiliyor. Pasta ve yemeklere aroma veriyor. Ayrıca mikrodalga ve fırınların kötü kokusunu engelleyebiliyor.

Limon kabuklarından neler yapılır?

Çay, yağ ya da temizlik malzemesi olmasının yanı sıra limon kabuklarından başka neler yapılabilir?

cay-6.jpg

1. Limon kabuğu çayı nasıl yapılır?

Malzemeler:
- 2 adet limonun kabuğu
- 1 litre su

1 litre suyun içinde limon kabuklarını kaynatın. Ateşten alın ve 15 dakika boyunca demleyin.

Uygun sıcaklığa geldiğinde içebilirsiniz.

yag-2.jpg

2. Limon kabuğu yağı nasıl elde edilir?

Malzemeler:
- 2 adet limonun kabuğu
- 1 şişe zeytin yağı

Limon kabuklarını rendeleyin ve bir şişe zeytinyağının içine koyun.

Birkaç gün bunu bekletin. Ardından aromalı bu yağı kullanabilirsiniz.

temizlik-3.jpg

3. Oda spreyi ya da temizlik ürünü nasıl yapılır?

Malzemeler:
- 2 adet limonun kabuğu
- Yarım litre su
- 3 dal taze biberiye
- Sirke

Yarım litre suya limon kabuklarını ilave edin. Daha sonra biberiyeyle beraber kaynatın, demlenmesi için bekleyin.

Soğuduktan sonra sirkeyi ekleyin. Süzüp spreyli şişeye boşaltın, temizleyici veya oda spreyi olarak kullanıma hazır olacak.

Limon kabuğu, keskin kokusu sayesinde kötü kokuları giderir ve evi temizler.

tirnak.jpg

4. Diş ve tırnak beyazlatıcısı olarak nasıl kullanılır?

Malzemeler:
- 1 adet limon kabuğu

Tırnaklarınızı 10 dakika sıcak suda bekletin. Ardından limon kabuğu ile iyice ovalayın.
Ayrıca 30 saniye boyunca dişlerinizi limon kabuğu ile ovalayıp beyazlatma yapabilirsiniz.

firin.jpg

5. Limon kabukları ile fırın ve mikrodalga nasıl temizlenir?

Malzemeler:
- 2 adet taze limonun kabuğu
- 1 bardak su

Limon kabuklarını bir bardak suya koyun ve fırının içine yerleştirin.

30 dakika fırını ısıtın, kapadıktan sonra silme işlemi uygulayın.

pasta.jpg

6. Pastalara aroma vermek için neler yapılabilir?

Limon kabuklarını rendeleyip pastaya koyun.

Kabukları rendeleyip dondurucuya atarak, kullanmak istediğinizde çıkarabilirsiniz.

Kabukları iyice kurutup mutfak robotundan geçirip toz haline getirin. Bu şekliyle de pasta ve kremalarda kullanabilirsiniz.

cilt.jpg

7. Cilt bakımında nasıl kullanılır?

Limon kabuğu, ciltteki siyah noktaları ve sivilceleri azaltmada etkili.

Cildi nemlendirir, cilt tonunu dengeler ve cildin daha parlak görünmesini sağlar.

saglik-2.jpg

8. Sağlık açısından faydaları neler?

Limon kabuğu, sindirim sisteminde mide asidini dengeleyerek mide rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olur.

Kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur. Limon kabuğu, kandaki kötü kolesterolü azaltır ve kalp sağlığını korumak için destek olur.

Bağışıklık sistemini güçlendiren limon kabuğu, vücuttaki enfeksiyonlarla savaşan antioksidanların deposudur.

Limon kabuğu yüksek miktarda sitrik asit içerir, bu nedenle tüketilirken dikkatli olunmalıdır. Limon kabuğunu tüketmeden önce, organik limon kullanıp, kabuğu iyice yıkanıp tüketilmelidir.

Etiketler :