Kesilmiş soğanı yiyenlere kötü haber! Bu sorunlarla karşılaşmamak için kesinlikle kesilmiş soğan yemeyin...

Kesilmiş soğanı yiyenlere kötü haber! Bu sorunlarla karşılaşmamak için kesinlikle kesilmiş soğan yemeyin...
Yemeklerin tadı tuzu olan ve doğal bir vitamin kaynağı olan soğan, bazen fazla geldiği için yarısı kenara alınır. Ancak bu kesilmiş soğanı mutlaka anından tüketmelisiniz. Yoksa soğanın içeriğindeki faydalardan yararlanamazsınız ve bu sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Peki kesilmiş soğan neden yenmemeli?

Yemeklerin ve salatalarının, bilimum sosların en lezzetli sebzelerinden olan soğan, kesildikten sonra hemen tüketilmesi gerekenler arasında. Aksi takdirde sade olarak da yenmesi güzel olan bu soğan, sizi sağlığınızdan edebilir. Acaba soğan neden kesildikten sonra zaman geçerse yenmez?

Antioksidan açısından oldukça zengin olan soğan, sağlığa katkılarıyla da biliniyor. A, C ve B vitaminleri yönünden zengin olan bu sebze, doğru tüketim yöntemi izlenmediğinde ise zararlı olabiliyor. Acaba bağışıklık sistemini güçlendiren, içeriğindeki besin değerleri ile çok sevilen bu sebze nasıl yenirse daha faydalı olur?

sogan-4.jpg

Soğanı tüketirken nelere dikkat etmeli?

Soğanı yemek ya da salata için kestikten sonra hemen yemelisiniz. Yani ya yemeğe katıp ya da direkt tüketmeniz şart.

Eğer yarım kalmış bir soğanınız varsa ve atmaya kıyamadıysanız bunu doğru şekilde muhafaza etmenizi önerebiliriz.

sogan-5.jpg

Soğan nasıl saklanır?

Soğanı kestikten sonra açık şekilde bir yere koyarsanız soğanın üstünde çok fazla bakteri ve mikrop oluşur. Siz bu soğanı yediğiniz zaman da yüzeydeki mikroorganizmaların vücudunuza girmesi kaçınılmaz olur.

Kestiğiniz ya da fazla gelen soğan, hava ile temas ettikten sonra tüketildiğinde sağlığınızdan ederken, önemli olan onu kesmenizin ardından yemeniz ya da kapalı bir saklama kabında koruyup hava temasından uzak tutmanız.

Etiketler :