Kesilmiş Domatesleri Saklamanın En İyi Yolu

Kesilmiş Domatesleri Saklamanın En İyi Yolu
Bir dakikalık domatesli sandviç veya salata için bir dilimi tuzladıktan sonra , kalan dilimlenmiş domatesler büyük bir muamma yaratır. Kesilmiş domatesi diğer meyveler gibi buzdolabında mı saklıyorsunuz? Bu, dokusunu bozma riski taşıyor mu?

Kesilmiş domateslerin nasıl saklanacağını öğrenmek birçok açıdan faydalıdır; market bütçenizden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar, gıda israfını önler ve sahip olduğunuz tüm domatesleri en iyi durumda tutmanıza yardımcı olur.

Kesilmiş Domates Nasıl Saklanır?

Size , bütün domatesleri buzdolabınızda saklamanın optimal olmadığı, domatesleri unlu hale getirdiği ve lezzet bileşiklerini öldürdüğü söylenmiş olabilir . Ancak kesilmiş domatesleri buzdolabında saklamak en iyisidir. Kesilmiş domatesler bakteri mıknatısıdır ve buzdolabının dışında bozulmaya karşı hassastır, özellikle de mutfaklarınız domates mevsiminde daha sıcaksa.

domates-dilimi.jpg

Bütün domatesler için en uygun saklama sıcaklığı 55°F'dir. Olgunlaşmamış domateslerin her zaman oda sıcaklığında saklanması gerekirken, yemeden önce oda sıcaklığına getirildiği sürece bütün olgun domatesleri buzdolabında saklamak aslında iyidir (hatta daha da iyidir). Tamamen olgunlaşmış bir domatesi dilimlediğinizi varsayarsak, kesilmiş diğer yarısını buzdolabına saklamak domatesi mahvetmeyecektir.

İşte Nasıl Yapılacağı

Büyük domates yarımlarını kesilmiş tarafı aşağı bakacak şekilde bir kağıt havlu üzerinde bir saklama kabının içinde saklayın ve iki gün içinde kullanın. Domatesi yemekten 30 dakika önce buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığına getirirseniz daha lezzetli olur.
Doğranmış domatesler de buzdolabında saklama kabında saklanmalıdır. Buzdolabında birkaç gün bekletildikten sonra dilimlenmiş domatesler kullanılmalı veya dondurulmalıdır.