Kahveye bundan eklerseniz o derdinizden tamamen kurtulabilirsiniz. Başta iltihap olmak üzere bu sorunları çözüyor...
Gıda Bilimi Bölümü'nden araştırmacılar, Kopenhag Üniversitesi Veterinerlik ve Hayvan Bilimleri Bölümü'nden araştırmacılarla işbirliği kurarak, polifenollerin proteinlerin yapı taşları olan amino asitlerle birleştiğinde nasıl davrandığı üzerinde çalıştı.
Journal of Agricultural and Food Chemistry adlı dergide yayınlanan çalışmada, bir polifenolün bir amino asitle reaksiyona girmesiyle, bunun bağışıklık hücrelerindeki iltihaplanma üzerindeki inhibitör etkisinin arttığı ifade edildi. Çıkan sonuca göre, bu karışımın insanlarda iltihaplanma üzerinde de yararlı bir etkiye sahip olabileceğinin açıkça düşünülebileceği belirtildi.
İltihap tedavisinde kullanılabilir
Polifenolleri proteinlerle birleştirmenin anti-inflamatuar etkisini araştırmak için bağışıklık hücrelerine yapay enflamasyon (iltihaplanma) uygulanan araştırmada, bazı hücreler bir amino asitle reaksiyona giren çeşitli dozlarda polifenoller alırken, diğerleri sadece aynı dozlarda polifenoller aldı. Kontrol grubu ise hiçbir şey almadı.
İki kat etki
Polifenoller ve amino asitlerin kombinasyonu ile tedavi edilen bağışıklık hücrelerinin, yalnızca polifenollerin eklendiği hücrelere göre enflamasyonla mücadelede iki kat daha etkili olduğunu gördüler. Sağlık ve Tıp Bilimleri Fakültesi Veterinerlik ve Hayvan Bilimleri Bölümü'nden Doçent Andrew Williams, "Bu nedenle, bir sonraki adım hayvanlardaki etkileri incelemek olacak" ifadelerini kullandı.
Sütlü kahveyi tercih edin
Araştırmacılar tarafından yapılan önceki çalışmalar, polifenollerin et ürünleri, süt proteinlerine bağlandığını gösterdi. Yeni çalışmada ise sütlü bir kahve içeceğinde de moleküllerin birbirine bağlanıp bağlanmadığı test edildi. Polifenoller yönünden oldukça zengin olan kahve çekirdekleri ve protein açısından zengin olan süt incelemeye konu oldu. Doçent Dr. Williams, sonuçların, polifenoller ve proteinler arasındaki reaksiyonun, üzerinde çalıştığımız bazı sütlü kahve içeceklerinde de görüldüğünü belirtti.
Endüstri ve araştırma topluluğu, polifenollerin başlıca avantajlarını dikkate alırken, en iyi kaliteyi elde etmek için gıdalara doğru miktarlarda polifenollerin nasıl ekleneceği üzerinde çalışıyorlar.