Kahvenize bir tatlı kaşığı bu yağdan ekleyin... Bakın neler oluyor...

Kahvenize bir tatlı kaşığı bu yağdan ekleyin... Bakın neler oluyor...
Kahvenin doğru miktarda alındığı zaman yararlı etkileri bulunuyor. Metabolizma hızını arttıran kahveye bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı eklendiğinde kanser hücrelerinin çoğalmasını engellemiş ve sindirim sisteminden beyin sağlığına kadar olumlu etkileri ortaya çıkarmış oluyorsunuz. İşte bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağının etkileri...

Cildi nemlendirme, erken yaşlanmayı önleme, kırışıklık ve çatlakları giderme gibi önemli özellikleri bulunan Hindistan cevizi yağı, egzama ve mantar gibi cilt sorunlarında da kullanılıyor. Anne sütü içeriğine sahip olan ve "yaşam ağacı" olarak da adlandırılan Hindistan cevizi, pek çok hastalığın tedavisinde yerli halk tarafından kullanılıyor. Bu yağ, içeriğindeki MCT adı verilen orta zincirli yağ asitleri ve anne sütünün de içerdiği laurik asit nedeniyle önemli bir besin kaynağı.

yag-7.jpg

Günde 1-2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı yemek, enerji yakımını yüzde 5 oranında arttırıyor. Yağı kattığınızda iyice karıştırıp köpürtmeniz gerekiyor. Yoksa yağ, kahveden ayrılıp mide bulantısına neden olabilir.

Hindistan cevizi yağının faydaları neler?

İçeriğindeki laurik asit nedeniyle antimikrobiyal olan yağ, bağırsaktaki zararlı mikropları temizleyerek kolon sağlığı olumlu etkiler.

Hindistan cevizi yağının kullanıldığı toplumlarda, obezite ve buna bağlı hastalıklar daha az görülüyor. Metabolizmayı hızlandırmasıyla da olumlu etki yaratıyor. Vücutta yağ yakımına yardımcı oluyor.

Rafine yağların yerini soğuk sıkım Hindistan cevizi yağı ile değiştirmek tiroit fonksiyonlarında iyileşme sağlar.

Hindistan cevizi yağı, cildi nemlendirir, mikropları yok eder, akne ve dermatit tedavisine destek olur.

İçerdiği MCT, orta zincirli yağ asitlerinin keton cisimciklere dönüşmesi sonucunda beyin sağlığı üzerinde olumlu etki yaratır. Alzheimer, Parkinson, Huntington ve MS gibi pek çok sinir sistemi hastalığına karşı koruyucu özellik sağlar.

Kanser hücrelerinin büyüme ve gelişmesini engeller.

Kötü huylu kolesterolü (LDL) düşürür ve iyi huylu kolesterol (HDL) oranını yükselterek damar tıkanıklığı riskini azaltır ve kalp hastalıklarına karşı korur.

kahve-1.jpg

Kahvenize bu yağı ekleyip içerseniz…

Bir fincan sade filtre kahveye eklenen bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağıyla tüm gün, tok kalabilirsiniz. Ayrıca gün içinde daha fazla kalori yakımını da sağlanabilirsiniz.

Sade kahve içemiyorsanız 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağının yanında, 100 ml Hindistan cevizi sütü ve tarçın da ekleyebilirsiniz.

Kahveye Hindistan cevizi yağı eklemenin faydaları

1. Araştırmalar, Hindistan cevizi yağındaki MCT'lerin ve kahvede bulunan kafeinin metabolizmayı hızlandırabileceğini ve yakılan kalori sayısını artırabileceğini gösteriyor.

2. Kahve, daha az yorgun hissetmenize yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı ise hızlı bir enerji kaynağıdır.

3. Hindistan cevizi yağı MCT'leri, kafein ve klorojenik asitler gibi kahve bileşikleri, bağırsaklarınızı uyarır ve sindirim sisteminizi sağlıklı tutmaya yardımcı olur.

4. Hindistan cevizi yağı, iyi kolesterol seviyelerini yükseltebilir.

Kahveye Hindistan cevizi yağı eklemenin zararları

Hindistan cevizi yağının kalorisi yüksektir. 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 121 kalori değerindedir.

Kahve ve Hindistan cevizi yağı metabolizmayı biraz hızlandırsa da, eklenen kaloriler hesaba katılmadığında, kilo almaya yol açar.

Sabah kahvaltı yerine kahve içmek, dengeli bir kahvaltıdan alacağınız birçok önemli besini kaçırmanıza yol açabilir.

Safra kesesi sorunları ve pankreatit gibi rahatsızlıklar, yağ alımınızı sınırlandırmanızı gerektirebilir.

Bu yağ, işlenmiş gıdalardan elde edilenler gibi daha az sağlıklı yağları diyetinizde değiştirmek için kullandığınızda çok daha etkilidir.

yag-8.jpg

Ağız sağlığı için çok gerekli

Sabah bir şey yemeden önce Hindistan cevizi yağı ile yapılan gargara yapabilirsiniz. Diş fırçalamadan önce, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ağza alınır ve en az 5 dakika boyunca ağız bu yağ ile çalkalanır.

Hindistan cevizinde bol miktarda bulunan laurik asit, antibakteriyel, antifungal ve antiviral aktivite gösterir. Ağız dışında sindirim kanalı florasının temizlenmesi ve düzenlenmesinde de etkilidir.

Dişleri beyazlatıcı etkiye sahip olan Hindistan cevizi yağı, diş eti kanamaları, iltihap ve çürükleri önler. Kötü ağız kokusuna neden olan kötü bakterileri öldüren bu yağ, diş hassasiyetini de azaltır.