Hazır Yufka Böreğinin El Açması Kadar Lezzetli Olması İçin Sırrı, Ustası Verdi!
Yayınlanma:
Evde yapılan el açması börekler hazır yufka böreklerinden kat kat lezzetli olsa da yapımı için epey vakit ayırmak gerekiyor. Açması maharet isteyen el açması börek yerine hazır yufka böreğini bu yöntemle hazırlayın. Lezzetinin açma böreklerden farkı olmayacak.
Hazır yufka böreğinin sosuna yoğurt yerine sirke ve nişasta ekleyerek çıtır çıtır unlu bir börek hazırlayabilirsiniz.
El Açması Lezzetinde Hazır Yufka Böreği
Malzemeler
- 6 adet yufka
İç malzemesi için;
- 5 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
Yapımı
- Patatesleri soyup dilimleyip haşlayın. Suyunu süzüp ezin.
- Uygun yapışmaz bir tencereye sıvı yağ alıp soğanı ince ince doğrayıp kavurun.
- Salçaları ekleyip karıştırın.
- Ezilmiş patatesleri de ekleyip tuzunu ve baharatları ekleyip karıştırın biraz daha kavurun ince kıyılmış maydanoz u ekleyip karıştırın ocağı kapatın.
- Patates harcını soğumaya bırakın.
- Sosu hazırlayın bunun için sıvı yağı derin bir kaseye alın.
- Tereyağı eritip soğutun sıvı yağ in içine döküp karıştırın.
- Yufkadan bir tane alıp masanın üzerine serin. Üzerine sostan her yerle gelecek şekilde fırça ile sürün.
- Her kata aynı işlemi yaparak fırın tepsisine dizin.
- Orta kata iç malzemesini yayın.
- 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakikada hazır olacaktır.