Hangi Besin Hangi Hastalığa İyi Geliyor!

Hangi Besin Hangi Hastalığa İyi Geliyor!
Çoğu zaman hastalandığımızda ilk olarak besinlerle tedavi etmeye çalışırız. Bu nedenle de hangi besinin hangi hastalığa iyi geldiğini araştırırız. Peki, hangi besin hangi hastalığa iyi gelir? İşte ayrıntılar...

Besinlerin sağlık üzerindeki etkisi çok çeşitli olabilir ve birçok besin birden fazla hastalığın tedavisine veya önlenmesine katkıda bulunabilir. İşte bazı örnekler:

Ispanak ve Yapraklı Yeşillikler: Ispanak ve diğer yapraklı yeşillikler, içerdikleri folik asit ile nöral tüp defektlerini önlemede yardımcı olabilir.

ispanak.jpg

Brokoli: Brokoli, içerdiği glukorafanin ile kanser riskini azaltabilir.

Yaban Mersini: Yaban mersini, antioksidanlar bakımından zengindir ve hafıza kaybı ile ilişkili Alzheimer hastalığını önlemede yardımcı olabilir.

Badem: Badem, E vitamini içeriği ile cilt sağlığını iyileştirebilir ve antioksidanlarla doludur.

Balık: Balık, omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir ve düzenli tüketildiğinde kalp sağlığını artırabilir. Somon, omega-3 yağ asitleri ile beyin sağlığını destekleyebilir ve depresyon riskini azaltabilir.

balik-kokusu-nasil-gider.jpg

Sarımsak: Sarımsak, kan basıncını düşürebilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

Yoğurt: Yoğurt, probiyotik bakteriler içerir ve bağırsak sağlığını iyileştirebilir.

Keten Tohumu: Keten tohumu, lif ve omega-3 yağ asitleri içerir ve sindirim sağlığını destekleyebilir.

Yulaf: Yulaf, beta-glukan içeriği sayesinde kolesterol seviyelerini düşürebilir ve kalp hastalığı riskini azaltabilir.

yulaf.jpg

Kırmızı Biber: Kırmızı biber, C vitamini bakımından zengindir ve bağışıklık sistemini destekler.

Kuşkonmaz: Kuşkonmaz, folik asit içeriği ile hamilelikte önemlidir ve kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabilir.

Havuç: Havuç, A vitamini bakımından zengindir ve göz sağlığını iyileştirebilir.

Zeytinyağı: Zeytinyağı, tekli doymamış yağlar açısından zengindir ve kalp-damar hastalıklarını azaltabilir.

gercek-zeytinyagi-nasil-anlasilir-1.jpg

Kuruyemişler: Kuruyemişler, doymamış yağlar, proteinler ve lif bakımından zengin olup kalp sağlığını iyileştirebilir.