Ünlü Diyetisyen Tüm Dünyaya Duyurdu! Her Gün 1 Tane Yemek Yetiyor!
Dr. Vincent Candrawinata, düzenli olarak elma tüketmenin hafızayı güçlendirebileceğini ve Alzheimer riskini azaltabileceğini kanıtlayan bulguları paylaştı. Candrawinata, elma tüketiminin hafızanın korunmasıyla bağlantılı vitamin ve mineraller içerdiğini belirtti.
Elma, beyni zararlı maddelere karşı koruyan ve Alzheimer riskini azaltmaya yardımcı olabilen flavonoidler gibi fenolik bileşikler bakımından oldukça zengindir. Dr. Vincent, aynı zamanda bu tür flavonoidlerin diğer birçok meyve ve sebzede de bulunduğunu, ayrıca depresyon ve anksiyete semptomlarını azaltabilen güçlü antioksidan özelliklere sahip olduğunu belirtti.
Vincent, ''Flavonoidler, elma ve armut gibi meyvelerde, lahana ve ıspanak gibi sebzelerde bulunan fenolik bileşiklerdir. Bunları çikolata da bulabilirsiniz. Bu bileşikler düzgün bir şekilde tüketildiğinde sağlığımıza faydalıdır'' dedi.
Elmalar, zengin pektin kaynaklarıdır. Yapılan çalışmalar ve araştırmalar, bu tür liflerin yüksek miktarlarda tüketilmesinin düşük depresyon riskiyle ilişkilendirildiğini göstermektedir. Genel olarak, meyve ve sebzelerin ruh sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu bilinmektedir. Düzenli olarak çiğ meyve ve sebze tüketen bireylerin, depresyon ve anksiyete semptomlarından muzdarip olma olasılığının daha düşük olduğu gözlemlenmektedir.
Elma, sadece beyin sağlığı ve ruh sağlığı üzerinde olumlu etkiler sunmakla kalmıyor, aynı zamanda genel sağlık için de birçok fayda sağlıyor. Bu meyve, içerdiği A, B grubu vitaminleri ve C vitamini ile vitamin deposu niteliğindedir. Ayrıca, demir, fosfor ve bakır gibi önemli mineralleri içerir. Elmanın lif içeriği de yüksektir, bu da sindirim sağlığını destekler ve tokluk hissi sağlar.
Sinirleri yatıştırıp sakinleştiren elma, kan basıncını düşürüyor ve nefes alışverişlerini rahatlatıyor. Kalp atışlarını düzenleyerek rahatça uykuya dalmanızı sağlıyor, stres seviyenizi azaltarak daha kaliteli uyumanıza yardımcı oluyor.
Her gün düzenli olarak bir elma tüketmek, akciğer ve kolon kanserinin riskini azaltır. Elma, içerdiği yüksek C vitamini miktarı sayesinde kanserli hücrelerin büyümesini engeller. Bu vitamin, elmanın kabuğunun hemen altında yoğun bir şekilde bulunur, bu yüzden elmayı kabuğuyla birlikte yemek, en fazla faydayı sağlar.
Elma, yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissini artırır ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bağırsaklardaki sağlıklı bakterilerin çoğalmasını teşvik ederken, zararlı bakterilerin uzaklaştırılmasına yardımcı olabilir. Elma aynı zamanda polifenoller içerir, bu bileşenler vücuttaki stres seviyelerini azaltabilir ve kilo kaybı sürecine destek sağlayabilir. Elma, sağlıklı bir yaşam tarzının önemli bir parçası olarak görülmektedir.
Elmanın faydalarından biri de kabızlıga iyi gelmesi. 100 gramında 2 gram lif içeren bu lezzetli meyve, içerdiği çözünen ve çözünmeyen lifler sayesinde bağırsak hareketlerini tetikliyor ve hızlandırıyor. Yeşil elmanın cilde de sayısız faydası var. Elma, içerdiği askorbik asit sayesinde cildin koruyucu bariyeri olan kolajen yapımını destekliyor.
Aynı zamanda cilt sağlığı için önemli olan bakır minerali bakımından da oldukça zengin. Bakır, cildin renk eşitsizliklerini önleyen ve güneş ışığının zararlı etkilerine karşı cildi koruyan melaninin salgılanmasını sağlıyor. Elma, cilt kanserini önleyen A vitamininin de oldukça önemli bir kaynağı.