Gelinim Mutfakta'da yapıldı, görenler mutfağa koştu! Çocuklara ıspanağı sevdirecek 'Ispanaklı Volovan' tarifi, yapılışı...

Gelinim Mutfakta'da yapıldı, görenler mutfağa koştu! Çocuklara ıspanağı sevdirecek 'Ispanaklı Volovan' tarifi, yapılışı...
Ekranların sevilen yarışmalarından biri olan 'Gelinim Mutfakta' programında gelinlerin yaptığı 'ıspanaklı volovan' çok sevildi. Herkesin internette tarifini, yapılışını ve malzemelerini araştırdığı ıspanaklı volovan nasıl yapılır? Milföy kullanılarak yapılabilen ıspanaklı volovanın püf noktaları...

Çay saatlerinin yanına ya da çocukların beslenme çantalarına kolaylıkla koyabileceğiniz 'ıspanaklı volovan' çok sevilen ve pratik yemek. Çocukların da çok seveceği bu volovan tarifini yapmak dakikalarınızı alacak. Peki ıspanaklı volovan tarifinde hangi malzemeler kullanılır, nasıl hazırlanır? İşte ıspanaklı volovan tarifinin püf noktaları...

Ispanaklı volovan nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 500 g ıspanak
  • 10 mantar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 8 milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için:

  • Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 1 yumurta sarısı

ispanakli-volovan.jpg

Hazırlanışı:

Mutfak tezgahına aldığınız milföy hamurlarını, yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalara bölün. Yuvarlak hamurlardan 4 tanesini yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Kalan 4 yuvarlak hamuru, daha küçük bir kurabiye kalıbıyla yine yuvarlak parçalara bölün. Küçük yuvarlakları, tepsideki büyük yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin.

Çok kabarmasınlar diye milföy hamurlarının üzerlerini çatal yardımıyla delin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Yemeklik denen boyutta doğradığınız soğanı ve rendelediğiniz sarımsağı zeytinyağında soteleyin.

İnce kıyım doğradığınız kırmızı biber, ıspanak ve küçük küçük doğradığınız mantarı bunlara ekleyin ve sotelemeye devam edin.

Sotelediğiniz malzemeleri, tuz ve baharatı da ekleyip ocaktan alın.

Fırından aldığınız volovanların içini ıspanaklı harç ile doldurun. Rendelenmiş taze kaşar peyniri bunların üzerine dökün ve kenarlarına da önceden bir tabağa kırıp çırptığınız yumurta sarısını sürün.

Fırının ısısını 180 dereceye indirin ve volovanları tekrar fırına alın.

Kaşar peyniri eriyip kenarları kızarıncaya kadar pişirin. Ardından sıcak şekilde servis yapın.

Etiketler :