Fırınını Bu Yöntemle Kullananlar Rahat Ediyor! Yiyecekleri Sanki Airfryerda Pişmiş Gibi Lezzetli Yapıyor

Fırınını Bu Yöntemle Kullananlar Rahat Ediyor! Yiyecekleri Sanki Airfryerda Pişmiş Gibi Lezzetli Yapıyor
Fırının düğmeleri üzerinde yer alan pişirme modlarından tutun da yemeği pişireceğiniz kaba kadar her şey çok önemli... Her fırında bulunan ızgara telini ise daha sık kullanmanız için ipuçları haberimizde...

Tavuk, patates gibi az yağ ile çıtır çıtır sanki airfryerda pişmiş gibi lezzetler hazırlamak istiyorsanız yağladığınız veya sosladığınız tavuk parçalarını ızgara teli üzerine dizebilirsiniz.

Yaklaşık 15-20 dakika sonra tavukların diğer tarafını çevirmelisiniz.

Pişen tavuğun akan yağı fırını kirletmesin diye en alt rafa fırın tepsisi koymayı ihmal etmeyin.

maxresdefault-12.jpg

  • Fırında hazırladığınız yiyeceklerde döküm kapların geç ısınıp geç soğuduğunu unutmayın. Cam, metale göre ısıyı yaklaşık 25 dereceye kadar daha çok muhafaza eder. Bu nedenle kek, pasta gibi tarifleri camda, güveç gibi etli yemekleri döküm ve metal kaplarda hazırlamak gerekir.

pexels-ella-olsson-3026803.jpg

  • Karamelize etmek istediğiniz lezzetlerin üstüne esmer şeker ekleyip fırının en üst rafına koyabilirsiniz. Fırın sütlaç, Bursa süt helvası ya da krem brule bu yöntemle harika oluyor.

pexels-max-griss-11701858.jpg

  • Fırında kabuklu, çıtır çıtır ekmekler yapmak istiyorsanız fırının alt kısmına bir kap su koyabilirsiniz. Bu yöntemi içi yumuşak dışı kabuklu olsun istediğiniz poğaçalarda deneyebilirsiniz.

pexels-geraud-pfeiffer-6608542-1.jpg

  • Evde hazırladığınız yoğurt ya da ekmeklerin ön mayalanmasını uzun süre beklemek yerine fırında mayalayabilirsiniz. 50 dereceye ayarladığınız fırında yoğurt 3-4 saatte hazır olur. Ardından buzdolabına kaldırmalısınız.
  • Poğaça ve ekmek mayalandırması için ise 50 derecede 10 dakika yetecektir.