Ekmekleri neden çöpe atacaksınız ki... Bayat ekmekleri değerlendirmenin 5 pratik yolu...
İsrafın önüne geçen bayatlamış ekmekleri değerlendirme fikri, aynı zamanda tüm gün tok kalmak için de etkili. Bayatlamış ekmek tariflerinde bulunan yumurtalı ekmeği, çocuklar da büyükler de bayılarak yiyor. Pratik ve lezzetli ekmekler için basit malzemeleri bir araya getirebilir, çocukların da yemek problemini kolayca çözebilirsiniz. Ayrıca hafta sonu için farklı tarifler de denemeniz mümkün. İşte bayatlamış ekmeklerden oluşan pratik yemekler...
Ekmek Pizzası
Evinizde bulunan bayat ekmekleri dilimleyin. Daha sonra dilimlere ayırdığınız ekmeklerin üzerine salça veya domates sosu sürün.
Biber, sucuk, sosis ya da istediğiniz başka pizza malzemelerini üzerlerine dizin ve önceden ısıtılmış fırına atın.
Malzemeler biraz piştikten sonra çıkarıp kaşar rendeleyin. Dilerseniz kaşar yerine lor gibi peynirleri de koyabilirsiniz.
Yumurtalı Ekmek
Klasik bir yumurtalı ekmek tarifi yerine kekik, tuz, yumurta ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın.
Daha sonra dilimlediğiniz ekmekleri, sosa batırın ve yağda kızartın.
Kruton
Bayat ekmekleri küp şeklinde doğrayın. Daha sonra tavaya alıp üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Biraz pembeleştikleri zaman karabiber, tuz, pul biber ve kekik dökün. Kıtır kıtır olana kadar ters düz edip kızartın.
Daha pratik olması için tavada değil de fırında da bu tarifi yapabilirsiniz.
Islama
Küp şeklinde kesilen bayat ekmekleri fırında kurutun. Daha sonra bir tavaya tereyağı dökün ve üzerine soğan ile salça ekleyin.
Kavurmaya devam ettiğiniz malzemelerin üzerine kıyma dökün. İsteğe göre baharat da ekleyebilirsiniz.
Harç piştikten sonra fırından alınan kuru ekmeklerin üzerine bunu dökün ve ekmekler tamamen sosu çektikten sonra tüketin.
Ekmek Çorbası
İlk olarak bir miktar et suyunu tencereye alın. Bayatlamış ekmekleri de içine doğrayın. Ekmekler dağılana kadar bu karışımı kaynatın. Ardından tuz, yağ, karabiber ekleyip karıştırın.
Bunlar kısık ateşte pişerken, bir kapta da bir yumurtanın sarısı ile bir bardak sütü karıştırın. Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırın.
Çorba hazır olunca ince kıyılmış maydanozları da ilave ederek servise hazır hale getirebilirsiniz.