Bu yiyecek ve içecekleri tüketmek gerçek bir mide ekşimesi ,yanması tedavisidir

Bu  yiyecek ve içecekleri tüketmek  gerçek bir mide ekşimesi ,yanması tedavisidir
Öncelikle asitlerin mekanizmasına bakalım. Bu, mide içeriği hidroklorik asitle birlikte yemek borusuna girdiğinde meydana gelir. Yemek borusu, içinde asit bulunmasıyla karakterize edilmez - mukoza zarına zarar verir. Mide yanmasına GERD (gastroözofageal reflü hastalığı), gastrit veya ülser neden olabilir. Bu nedenle mide yanmasının altında yatan nedeni belirlemek önemlidir.

Semptomları maskeleyemezsiniz; durumun nedenini aramalısınız. Bazı yiyecekler asitten kurtulmanıza yardımcı olacaktır:

Yulaf Ezmesi , Pirinç Lapası

yulaf-ezmesi.jpg

Hidroklorik asidin etkisini nötralize edebilirler. Yulaf lapası doğru hazırlanırsa sıvıdır - bu kıvam mukoza zarlarını sarar ve onları rahatlatır. Mide yanmanız varsa iri taneli tohumları yemeyin. Önemli! Süt veya krema kullanmayın, durumu daha da kötüleştirebilirler

Su

Hafif alkali su, asidik ortamın agresifliğini azaltacak ve asitlerin etkisini nötralize edecektir.

Muz Püresi

Muzların antiasit özellikleri vardır - ayrıca hidroklorik asidin etkisini de nötralize ederler. Ayrıca meyveyi oluşturan nişastalar mukoza zarlarını sararak onları diğer maddelerin etkilerinden korur. Bununla birlikte, muz yalnızca mide ekşimesinin iltihaplı bir hastalıktan kaynaklanmaması durumunda yardımcı olacaktır. ?

Kefir veya Doğal Yoğurt

yogurt2.jpg

Ancak süt ürünlerine ve mide yanmasına karşı gizli bir aşırı duyarlılığınız olmaması koşuluyla fermente süt ürünleri genellikle sindirimin normalleşmesine yardımcı olur. Mide ekşimesi atakları için önerilen bir diyetten bahsedecek olursak, proteinler (tavşan, hindi, dana eti), az yağlı balıklar, tam tahıllar, sebze ve meyveler (asit ve C vitamini oranı düşük) içermelidir.

Kişniş

Artan gaz oluşumu, mide bulantısı ve ağırlık için mükemmel bir çözümdür. Aromatik sebzeler, linalool ve borneol içeriği nedeniyle mide ekşimesi kriziyle baş etmeye yardımcı olur - bu maddeler sindirim sisteminin ve karaciğerin işleyişini destekler, enzimlerin ve sindirim sularının üretimini iyileştirir. Kişniş sindirim sürecini harekete geçirir, mukoza zarlarını tahriş ve mide yanmasından korur.

Bu yazı yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve bir tavsiye veya profesyonel danışmanlığın yerine geçmez.