Bu yemeği tatmak isteyenler aylarca kuyrukta bekliyor...

Bu yemeği tatmak isteyenler aylarca kuyrukta bekliyor...
Tayvan'ın güneyindeki Douliu'daki Vitch Cat Kwai restoranının menüsünde timsah eti de yer alıyor.


Menüdeki en popüler yemek bıldırcın yumurtası, domuz eti, bebek mısır, kurutulmuş bambu filizleri, siyah mantarlar ve üzerinde timsah ayağı bulunan balık ezmesinden oluşuyor.

Restoran sahibine göre timsah ayağı bulmakta zorlanıyorlar. Bu nedenle bu yemek günde sadece iki kez hazırlanır. Bu yemeğin fiyatı ne az ne fazla 50 dolar.

Ancak kazanılan paranın büyük kısmı o yemeğin yeniden yapılması için kullanılıyor. Böylece timsah bacağı temizlendikten sonra alkol ve baharat karışımı yani zencefil, sarımsak ve soğanla ovulur. Daha sonra iki saat kaynatmanız gerekir. Toplamda tüm süreç yaklaşık üç saat sürüyor.

Birçok müşteri timsah etinin tavuğa benzediğini ancak daha elastik olduğunu söylüyor. Bu yemeği tatmak isteyenler uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalıyor. Şu anda restoran için birkaç aylığına rezervasyon yapıldı.