Bu besinleri sakın buzdolabına koymayın! Hangi besinleri kesinlikle buzdolabında saklamamalısınız?
Oda sıcaklığında saklanması gereken besinleri, buzdolabına koyarsanız vitamin ve mineral değerlerinden yeterince yararlanmamaya ve çabucak bozulmalarına neden olabilirsiniz. Peki hangi gıda ürünleri buzdolabına kesinlikle koyulmamalı? Hangi besinleri oda sıcaklığında tutmak daha doğru?
Hangi besinler buzdolabında saklanmaz?
Sarımsak
Antibakteriyel özellikleriyle dikkat çeken sarımsak, eğer 2 gün buzdolabında kalırsa bakteri üretir.
Tatlı ve şekerleme
Bal, reçel ve çikolata gibi tatlı besinler buzdolabında kaldıklarında şekerlenir ve doğallığını çabucak yitirir.
Domates
Sanılanın aksine domates buzdolabında saklanmaz. Soğuk havadan dolayı organikliğini yitirebilir. Kabukları kırışan domates bakteri üretir ve sindirim kötü etkiler.
Kahve
Soğuk ve nemli ortamda tadını kaybeden kahve, kesinlikle buzdolabında saklanmamalıdır.
Patates
Patates, buzdolabında bir günden fazla kalırsa bozulur. Görüntüsünden bu durum anlaşılmaz. Bağırsak sorunu yaşamak istemiyorsanız buzdolabına koymayın.
Çilek
Çilek ve frambuaz gibi gülgiller, bakteri tutar. Kiklospora bakterisi taşıyabilen meyveler, bozulma eğilimi gösterir.
Avokado
Olgunlaşması ve tadını kaybetmemesi için avokadonun buzdolabında değil, kuru yerde saklanması gerekiyor.
Muz
Olgunlaşmamış muzlar buzdolabında saklanmamalı. Eğer daha sert bir muzunuz varsa olgunlaşması bakımından kuru ve serin yerde tutmalısınız. Aksi takdirde bozulma yaşanabilir.