Boğazınızı şıp diye rahatlatacak. Evdeki malzemelerle pastil yapımı

Boğazınızı şıp diye rahatlatacak. Evdeki malzemelerle pastil yapımı
Az malzeme ile bağışıklık için çok faydalı ve tamamen doğal içerikli bir pastil yapmaya ne dersiniz? Buyurun şifa dolu tarifimize.

Havaların soğumasıyla birlikte grip, nezle gibi hastalıklar gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Soğuk havanın en önemli etkileri ise öksürük ve boğaz ağrısı olarak kendini gösteriyor. Boğaz ağrısı çoğunlukla bakteri ve virüslerin neden olduğu enfeksiyon semptomlarından biridir ve boğazın arka kısmındaki acı ve yanma hissi şeklinde hissedilir. Kişinin grip ve nezle gibi hastalıkları geçirmekte olduğunun yaygın bir belirtisidir.

Farenjit, tonsillit, özofagus iltihabı, akciğer enfeksiyonları, larenjit, krup hastalığı, reflü, tümör varlığı ve yabancı cisim yutulması gibi pek çok farklı hastalığa ve duruma bağlı olarak gerçekleşebilen boğaz ağrısına; ateş, hâlsizlik, hapşırık, öksürük ve yutkunma sırasında ağrı gibi belirtiler de eşlik edebilir. Boğaz ağrısı, infeksiyöz hastalıkların belirtisi olduğu zaman bulaşıcılık olabilir. Hal böyle olunca biz de sizler için doğal malzemelerle hazırlanan, öksürüğü ve boğaz ağrısını kesen bir pastil tarifi vermek istedik. Marketlerde ve eczanelerde satılan pastillerden çok daha uygun fiyatlı olan ve uzun süre bozulmayan bu boğaz rahatlatıcı pastilleri denediğinizde ne kadar işe yaradığını görüp şaşıracaksınız. Boğaz ağrılarına karşı doğal bir ilaç arayanlar için ev yapımı pastil tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Boğaz ağrılarına, solunum yolu enfeksiyonlarına ve kuru öksürüğe iyi gelmesiyle bilinen pastili, bu kez evdeki malzemelerle yapıyoruz.

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı su (100 ml)
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 6 adet karanfil
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Üzeri için
  • Pudra şekeri

Hazırlanışı

  • Bir tencereye toz şekeri ekleyin.
  • Üzerine yarım su bardağı su, 1 kaşık limon suyu, 1 tatlı kaşığı toz zencefil, 6-7 adet karanfil ve 1 tane çubuk tarçını ekleyin.
  • Kısık ateşte yavaş yavaş pişmeli, bu sayede bitkilerin faydaları ısıyla uçup gitmiyor.
  • 15 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirmelisiniz.
  • Şurup kıvamında bir karışım elde ettiğinizde üzerine hafif bir köpük oluşacak.
  • Bu aşamada pastilin içerisinde çubuk tarçını alıp karanfilleri de bir kaşık yardımıyla alın.
  • 2 dakika daha kaynattığınız pastil karışımının altını kapatın.
  • 6-7 dakika dinlenene pastil karışımının içine bal ekleyin ve karıştırın.
  • Bir tezgahın üzerine bir adet pişirme kağıdını serin.
  • Bir çay kaşığı ile aralıklı şekilde pastili kağıda dökün. Dökerken yuvarlak şekil vermeye dikkat edin.
  • Eğer pastilin kıvamı koyulaşırsa ocakta 1 dakika ısıtıp karıştırabilirsiniz.
  • Pastilleri hazırladığınız pişirme kağıdını temiz ve kuru bir ortamda 30 dakika kadar bekletin.
  • Beklerken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Pudra şekeri aynı zamanda pastilleri bir kaba aktardığınızda birbirine yapışmalarını da engelleyecektir.
  • Pastilleri küçük yağlı kağıtlara sararak veya kavanozda saklayabilirsiniz.