B12 Vitamini Eksikliğini Hemen Bitiriyor! Günlük B12 İhtiyacını Fazlasıyla Karşılıyor!

B12 Vitamini Eksikliğini Hemen Bitiriyor! Günlük B12 İhtiyacını Fazlasıyla Karşılıyor!
B12 vitamin ihtiyacının karşılanmaması durumunda halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları gibi birçok sağlık sorunu ortaya çıkıyor. Uzmanlar, B12 vitamin ihtiyacının vücut tarafından karşılanamadığını, hayati bir besin olduğunu bu nedenle düzenli olarak B12 içeren besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki, hangi besinler B12 vitamini içeriyor?

KIRMIZI ET VE TAVUK

B12 vitamini yönünden en zengin besinlerden biri kırmızı ettir. Güçlü bir protein kaynağı olan kırmızı et, birçok kronik hastalığı önlüyor.

Tavuk eti, B12 vitamini içeriği bakımından iyi bir kaynaktır.

et.jpg

SOYA ÜRÜNLERİ

Soya fasulyesi, yüksek miktarda omega-3 yağ asidi içerir ve aynı zamanda B grubu vitaminler açısından oldukça zengindir. Günlük kahve tüketiminize soya sütü eklemek, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu B12 vitamini gereksinimini önemli ölçüde karşılayabilir.

soya-fasulyesi.jpg

MANTARLAR

Mantar, en güçlü B12 kaynaklarından biridir. Bir porsiyon mantar tükettiğinizde günlük ihtiyaç duyulan B12 vitaminini fazlasıyla karşılamış olursunuz.

mantar.jpg

İŞLENMEMİŞ TAHILLAR

Bazı tahıl ürünleri, özellikle tahıllar ve tahıl gevrekleri, B12 vitamini ile takviye edilebilir. Kahvaltıda tüketeceğiniz tahıl gevrekleri güne B12 deponuz dolu bir şekilde başlamanızı sağlar.

yulaf.jpg

YUMURTA

B12 vitamini açısından oldukça zengin olan yumurta, sadece vücudunuzun temel işlevlerini desteklemekle kalmaz, aynı zamanda beyin sağlığını da korur. Bu vitamini içeren yumurtaların düzenli tüketimi, nörolojik fonksiyonları destekleyerek bilişsel yetenekleri artırabilir ve yaşlanma sürecinde zihinsel keskinliği korumaya yardımcı olur.

yumurta-2.jpg

SÜT ÜRÜNLERİ

Süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri B12 vitamini içerir. Güçlü kalsiyum içermesi nedeniyle kemik sağlığını da koruyor. Yaşlılığa bağlı kemik erimesini önlüyor.

sut-3.jpg

DENİZ ÜRÜNLERİ

Kış mevsimi yaklaşınca balık sezonu da açılıyor. Özellikle haftada bir tüketilen somon, sardalya, ton balığı gibi tüketilen yağlı balıklar B12 vitamini yönünden oldukça zengindir.

balik-kokusu-nasil-gider.jpg